Timo Bult Timo Bult
25/04/2021 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2021 11:33

Bitcoin (BTC) daalde deze week hard, mede door dit nieuws – Dogecoin (DOGE) steelt de show op “DogeDay”

Nieuws
Bitcoin (BTC) daalde deze week hard, mede door dit nieuws - Dogecoin (DOGE) steelt de show op DogeDay

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was weer een volatiele week in de crypto-wereld. De bitcoin (BTC) koers zette de correctie door en kwam zelfs onder de $50.000 terecht, terwijl dogecoin (DOGE) een nieuwe all-time high (ATH) wist te vestigen in aanloop naar “DogeDay.” Wat was het grootste nieuws van deze week? Je leest het in dit overzicht!

Bitcoin (BTC) corrigeert verder door belastingplan president Joe Biden

Ongeveer anderhalve week geleden bereikte bitcoin zijn ATH van $64.899 op crypto exchange Coinbase. Vanaf dat prijspunt ging het helaas bergafwaarts. In combinatie met een toenemend verkoopvolume daalde de koers af tot onder de $50.000. Vorig weekend was een kleine stuiter te zien, maar op maandag werd BTC alsnog afgewezen bij de 50-dagen Moving Average (MA).

Bitcoin kwam hierdoor alsnog onder de $50.000 terecht en het nieuws dat de Amerikaanse president Joe Biden de vermogenswinstbelasting fors wil gaan verhogen zorgde voor een neerwaartse versnelling. Afgelopen vrijdag werd zodoende een low bereikt van $47.500. De grote vraag blijft natuurlijk of we verder afdalen richting de door Michiel genoemde prijsniveaus in de buurt van $40.000.

Het zal erom spannen. Het handelsvolume is inmiddels afgenomen en de koers bevindt zich vlak boven de 100-dagen MA op $49.740. Belangrijke prijsniveaus om in de gaten te blijven houden zijn de $44.000 (middellijn van de wekelijkse Bollinger Bands) en $41.000.

Dogecoin (DOGE) stijgt in aanloop naar DogeDay tot grote hoogtes 

Terwijl de koersen afgelopen week vooral rode cijfers lieten zien, zagen we op 20 april een enkele top 10 altcoin dik in de plus staan. Hoe kon het zijn dat Dogecoin als enige steeg? Dat had waarschijnlijk te maken met dat Dogecoin fans 20 april (20/4) “DogeDay” noemen. De coin werd dus enorm gehyped op die dag en er werden zelfs prijzen als $4,20 genoemd.

Zover kwam het helaas niet. Wel werd een ATH gevestigd van $0,42. DOGE sloot de dag uiteindelijk af met de staart tussen de benen. De koers ging namelijk in de loop van de dag met meer dan 30% onderuit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie