0,4% van de wereldbevolking bezit minstens $1 aan bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Arthimedes

De adoptie van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies gaat vrijwel elke dag verder en dat betekent dat steeds meer mensen waar dan ook ter wereld in aanraking komen met de crypto industrie. Volgens BitinfoCharts zijn er op dit moment 35.527.206 wallets die tenminste $1 aan bitcoin op de balans hebben staan. Dat komt overeen met 0,4% van de totale wereldbevolking.

Bitcoin wordt omarmd op grote schaal

Ondanks diverse obstakels lijkt de crypto markt zich steeds verder omhoog te krabbelen. Er is een duidelijk vooruitgang zichtbaar in de hoeveelheid mensen die investeren en gebruik maken van bitcoin. Op dit moment heeft dus al 1 op 226 mensen bitcoin in het bezit.

Belangrijke kanttekening is wel dat sommige bitcoin investeerders meer dan 1 wallet kunnen hebben. De vergelijking van BitinfoCharts gaat dus niet 100% op, maar het schetst op een mooie manier de verbeelding.

Wat zijn de drijfveren van bitcoin adoptie?

Veelal wachten bitcoin investeerders op dit moment nog op het startschot voor werkelijke massa-adoptie. Dat zou het moment zijn dat het gebruik en het bezit van bitcoin net zo normaal wordt als het bezitten van bijvoorbeeld euros of dollars. Mocht dat gebeuren dan is de kans groot dat de prijs van bitcoin tot astronomische hoogtes wordt gekatapulteerd.

Maar wat is er nodig voordat we kunnen spreken van dergelijke massa-adoptie? Het zou allereerst betekenen dat de regulatoire onzekerheid moet worden weggenomen. Op dit moment zijn financiële toezichthouders, zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), er nog niet helemaal uit wat ze met de crypto markt moeten doen.

Dat zorgt ervoor dat veel financiële instituties zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen nog liever even aan de zijlijn blijven staan. 

Daarnaast zorgt de grote volatiliteit ervoor dat veel traditionele investeerders hun geld liever ergens anders stallen, zoals bijvoorbeeld in edelmetalen of vastgoed. Mochten zaken zoals het regelgevende vraagstuk en de volatiliteit worden opgelost, dan is de kans aanwezig dat het percentage dat Bitinfocharts noemt, in een rap tempo zal stijgen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie