Kevin Schijven Kevin Schijven
10/09/2021 16:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2021 16:16

27% van Amerikanen is voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel in de VS te maken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
27% van Amerikanen is voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel in de VS te maken

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

27% van de Amerikaanse bevolking is een voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel te maken. Dat blijkt uit een recente peiling van analysebedrijf YouGov, gepubliceerd op 9 september.

Maar liefst 4.912 Amerikaanse burgers boven de 18 werden ondervraagd in het onderzoek. Uit de resultaten blijkt dat dat 11% een sterke voorstander is om van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken en 16% het enigszins steunt, samen dus 27%.

Daarentegen is 28% er sterk op tegen en is 11% er enigszins op tegen, samen 39%. 34% lijkt onverschillig te zijn en geeft aan geen idee te hebben. Opvallend is dat Democraten gemiddeld er meer voor zijn dan Republikeinen. Voor Democraten is dat 29% en voor Republikeinen 26%. Een grote groep Republikeinen is er sterk op tegen (39%).

Leeftijd heeft een grote invloed of men een voor- of tegenstander is. De groep tussen 18 en 34 is er het meest voor (44%) terwijl dat voor 55plussers maar 11% is. Deze laatste groep is er ook het sterkst op tegen, maar liefst 55%.

Daarnaast lijkt inkomen een sterke invloed te hebben op de kwestie. 21% van mensen met een inkomen van $80.000 of meer stemde voor, terwijl dat maar 11% is voor mensen die minder dan $40.000 verdienen. Zij zijn er ook het sterkst op tegen (49%).

Ten slotte kwam er ook een klein verschil qua geslacht naar voren. Mannen zijn er gemiddeld meer voor, maar ook gemiddeld meer tegen. Het grootste deel van de vrouwen (41%) was er onverschillig over.

Cryptocurrency kopen doen Amerikanen over het algemeen steeds meer. Uit een eerder onderzoek bleek dat 11% van de Amerikanen nu cryptocurrency bezit.

Het eerdergenoemde onderzoek werd uitgevoerd nadat El Salvador op 7 september het eerste land ter wereld werd dat bitcoin nu erkent als een officiële nationale valuta en wettelijk betaalmiddel. Echter bleek uit een recent onderzoek dat 70% van Salvadoranen ertegen is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie