Roy van Krieken Roy van Krieken
14/04/2022 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 06:05

3 belangrijke tips van miljardairs voor nieuwe crypto investeerders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 belangrijke tips van miljardairs voor nieuwe crypto investeerders

Foto: Srinivasan.Clicks/Shutterstock

De wereld van crypto wordt steeds populairder en dat betekent dat er meer nieuwe mensen binnenstromen dan ooit tevoren. Veel van hen stuiten echter al gauw op valkuilen en snappen niet hoe de markt werkt. Daarom heeft een bekende crypto YouTuber, Jordan Welch, een aantal legendarische investeerders en miljardairs om tips gevraagd die de nieuwe crypto investeerder een opstapje kunnen geven.

Begin klein met crypto

Kevin O’Leary, investeerder bekend van de Amerikaanse televisie en miljardair, gaf een uitermate belangrijke tip voor beginners: Start met een kleine hoeveelheid. Het is erg onverstandig om, zonder dat je echt kennis van zaken hebt, een groot deel van je spaargeld in crypto te investeren volgens O’Leary. Investeer in het begin alleen geld dat je ook bereid bent om te verliezen.

Vooral bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn volgens O’Leary uitstekende cryptocurrencies om mee te beginnen. Dat wil niet zeggen dat je het hierbij moet laten, maar dit zijn simpelweg de veiligste opties. Ook Solana (SOL) en Polygon (MATIC) zijn volgens O’Leary het overwegen waard.

Ben niet bang om fouten te maken

Hoe je het wendt of keert, als je niet begint met investeren in de wereld van crypto dan ga je onvermijdelijk vroeg of laat de mist in. Dat hoort er nou eenmaal bij. Volgens Brian Jung is het van groot belang dat nieuwe investeerders dit beseffen en niet bang zijn om fouten te maken. 

“Veel mensen raken geïntimideerd door beleggen en ze zien stablecoins, Bitcoins, altcoins, Shiba Inu miljonairs – er is gewoon heel veel aan de hand. Maar wat ik wil zeggen is: wees niet bang om je te vergissen. De beste beleggers maken fouten.”

Leer van je fouten

Van fouten maken leer je het meest. Iedereen verliest in het begin geld, het gaat erom welke je lessen je hieruit kan trekken om in het vervolg deze fouten niet meer te maken. Iemand die in het begin in een scam trap en zijn geld in rook op ziet gaan, zal deze fout waarschijnlijk niet nog eens maken.

“Het enige wat je moet doen is ervoor zorgen dat je dit ene ding hier goed doet: je wilt leren van je fouten. Als je 100 fouten maakt, als je er niet van leert, kom je nergens. Maak je een fout, noteer hem, leer ervan, ga verder, en wees een betere investeerder.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie