Roy van Krieken Roy van Krieken
11/06/2022 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2022 15:40

38% van hedgefondsen investeert in crypto als bitcoin, zegt PwC

Nieuws
38% van hedgefondsen investeert in crypto als bitcoin, zegt PwC

Foto: Chrispictures/Shutterstock

Het ‘Big Four’ accounting-bedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft onlangs onderzocht in welke mate hedgefondsen op dit moment kijken naar de cryptocurrency industrie als investering. In de enquête komt naar buiten dat de meerderheid van de hedge funds nog altijd de crypto industrie links laat liggen, maar dat er een duidelijke stijging te zien ten opzichte van vorig jaar.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hedgefunds en crypto

Volgens PwC lijkt het erop dat veel hedgefunds niet afgeschrikt worden door de heftige volatiliteit van de crypto markt gedurende het afgelopen jaar. Integendeel, een stuk meer traditionele hedgefunds zijn in de afgelopen 12 maanden begonnen met het investeren in crypto.

In het jaarlijkse Crypto Hedge Fund Report 2022 van PwC wordt gesteld dat vandaag de dag reeds 38% van alle hedge funds een positie heeft genomen in een of meerdere cryptocurrencies. Vorig jaar was dit percentage slechts 21%. Een aanzienlijke stijging dus. In totaal hebben al meer dan 300 hedgefunds wereldwijd geïnvesteerd in de crypto markt.

Een executive bij PwC, John Garvey, geeft aan dat er daarom gesteld kan worden dat hedgefondsen niet bang zijn voor volatiliteit. Daarnaast laat het ziet dat crypto industrie steeds meer geaccepteerd wordt als volwaardige alternatieve activaklasse. 

“De recente ineenstorting van Terra heeft de potentiële risico’s in digitale activa levendig aangetoond. Er zal volatiliteit blijven, maar de markt wordt volwassener en daarmee komen niet alleen veel meer crypto gerichte hedgefondsen en een hoger AuM, maar ook meer traditionele fondsen die de crypto ruimte betreden.”

Wel doen de meeste hedge funds met een crypto investering het wel nog behoorlijk rustig aan. De meerderheid van de 300 hedgefondsen met een crypto investering heeft namelijk minder dan 1% van hun totale portfolio toegekend aan cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Voor de ondervraagde gespecialiseerde crypto hedgefondsen is de gemiddelde crypto investering wel meer dan verdubbeld tot ongeveer $59 miljoen vergeleken met $23 miljoen het voorgaande jaar. 

Onduidelijke regulatie en regelgeving voor crypto

Voor de hedgefunds lijkt onzekerheid op het gebied van regelgeving het belangrijkste probleem te zijn. Gebrek aan duidelijkheid op het gebied van regelgeving en belastingen werd door 89% van de hedgefondsmanagers die momenteel in digitale activa beleggen genoemd als grootste uitdaging. Voor managers die momenteel niet in crypto beleggen werd onzekerheid op het gebied van regelgeving door 83% als een belangrijk obstakel gerangschikt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie