Dylan Laat Dylan Laat
21/05/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2023 06:00

5 fouten die beginnende crypto-investeerders vaak maken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
5 fouten die beginnende crypto-investeerders vaak maken

Foto: Atichat Wattanasin Stone/Shutterstock

In crypto investeren kan een complex en volatiel avontuur zijn, vooral voor beginners. Met het grote beloningspotentieel komt ook aanzienlijk risico, en de foutenmarge kan klein zijn. Het begrijpen van veelvoorkomende fouten kan nieuwkomers op weg helpen. Hier zijn vijf fouten die beginnende crypto-investeerders vaak maken.

Runes-hype zorgt voor flink hogere transactiekosten op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onvoldoende grondig onderzoek doen

De wereld van cryptocurrency is uitgestrekt en voortdurend in ontwikkeling. Zonder grondig onderzoek kunnen ondoordachte beslissingen worden genomen. Beginners moeten de basisprincipes van blockchain, de specifieke cryptocurrency waarin ze willen investeren en de huidige marktomstandigheden goed begrijpen.

Advertentie

Te veel investeren in crypto

Bij sterk stijgende crypto koersen kan het verleidelijk zijn om aanzienlijke bedragen te investeren in de hoop op een enorme opbrengst. De volatiliteit van de markt betekent echter dat de prijzen dramatisch kunnen schommelen. Beginners moeten alleen investeren wat ze zich kunnen veroorloven te verliezen.

Recent was in het crypto nieuws te lezen dat PEPE enorm hard in waarde is gestegen. De meme-coin laat echter ook de gevaren zien. Kort na de harde stijging daalde de crypto namelijk ook weer hard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verzuimen het portfolio te diversifiëren

Hoewel Bitcoin en Ethereum misschien wel de bekendste cryptocurrencies zijn, zijn ze niet de enige opties. Net zoals bij traditioneel investeren kan het diversifiëren van een crypto-portfolio helpen om risico’s te beperken. Nieuwe investeerders maken vaak de fout om al hun eieren in één mand te leggen.

Bullish voor Bitcoin: grote bank verwacht verdubbeling Amerikaanse schuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Vallen voor oplichting en fraude

De digitale aard van cryptocurrency, in combinatie met de relatieve nieuwigheid ervan, heeft het tot een doelwit gemaakt voor verschillende soorten oplichting, waaronder Ponzi-fraude, nep-ICO’s en malafide exchanges. Beginners moeten voorzichtig zijn en elk potentieel investerings- of handelsplatform grondig controleren.

Gaat de bitcoin koers crashen? Analisten denken van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onvoldoende beveiligingsmaatregelen

Cryptocurrency-transacties zijn onomkeerbaar en verloren of gestolen crypto-activa zijn bijna onmogelijk terug te krijgen. Ondanks dit verwaarlozen veel beginners belangrijke beveiligingsmaatregelen, zoals het gebruik van veilige wallets, het inschakelen van tweefactorauthenticatie en het veilig bewaren van hun private keys. Een goede beveiliging is cruciaal in de wereld van crypto-investeringen.

Het begrijpen en vermijden van deze veelvoorkomende fouten kan je op weg helpen in de magische maar complexe wereld van crypto. Onthoud altijd dat geïnformeerd en voorzichtig investeren de sleutel is tot het managen van risico’s op de cryptomarkt.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie