Timo Bult Timo Bult
08/05/2020 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2020 06:00

50% van geminede bitcoins (BTC) in Q1 geconsumeerd door Cash App en Grayscale

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
50% van geminede bitcoins (BTC) in Q1 geconsumeerd door Cash App en Grayscale

Uit een berekening van de Australische investeringsfondsmanager ListedReserve blijkt dat Grayscale en Cash App samen meer dan de helft van de in het eerste kwartaal geminede bitcoin (BTC) hebben geconsumeerd. Dit gegeven is interessant, zeker met de aanstaande halving in het achterhoofd.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Cash App, van Twitter CEO Jack Dorsey, ruim $306 miljoen omzet wist te boeken uit de verkoop van bitcoin. Daarnaast was eerder in april te lezen dat Grayscale de instroom in zijn cryptocurrency-fondsen zag verdubbelen in het eerste kwartaal.
Al met al ging dus meer dan 50 procent van de geminede bitcoins in het eerste kwartaal naar een van deze twee bedrijven. ListedReserve baseerde zijn berekeningen op de gerapporteerde omzetcijfers van Grayscale en Cash App en een gemiddelde bitcoin prijs van $8.068.

CashApp en Grayscale consumeerde meer dan 50% van alle nieuwe [bitcoin] uitgiftes in Q1.


In een verduidelijking laat een woordvoerder aan Cointelegraph weten:

“Het punt is dat ze een steeds groter deel van het beschikbare aanbod consumeren, […] Dus als de vraag constant blijft, zouden ze uiteindelijk meer bitcoins kopen in een kwartaal dan er in een kwartaal worden gemined, wat betekent dat andere hodlers zouden moeten gaan verkopen.”

Toen Cointelegraph de woordvoerder vroeg welke implicaties de halving zal gaan hebben, leek de woordvoerder daar zelf het antwoordt niet op te weten. Wel zei hij:

Het is ongelofelijk. Twee Amerikaanse entiteiten verbruiken meer dan de helft van het nieuwe aanbod. Dus exclusief Coinbase/Binance/Bitfinex/OKCoin en elke andere exchange over de hele wereld. Wat gebeurt er na de halving wanneer het nieuwe aanbod elk kwartaal met de helft daalt?

De kans is aannemelijk dat veel investeerders bitcoin verzamelen in anticipatie op een mogelijk stijgende bitcoin koers na de halving. Of de vraag die in het eerste kwartaal werd gegenereerd door Grayscale en Cash App gelijk zal blijven na de halving lijkt op basis van die gedachte dan ook onwaarschijnlijk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie