Ivo Melchers Ivo Melchers
24/11/2022 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2022 07:00

62% van institutionele crypto-investeerders blijft investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Craig Hastings

Het begint langzamerhand steeds kouder te worden in het land, maar voor crypto-investeerders is het al een lange tijd een zeer koude winter. Sinds de piek van bitcoin (BTC) in november 2021 is het bergafwaarts gegaan en kleuren de koersen veelal rood. Het is dan ook geen gemakkelijke periode voor zowel particuliere als institutionele investeerders. De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft onderzoek gedaan naar de besluitvormingen van grote institutionele beleggers richting cryptocurrencies.

Nederlander loopt bitcoin miljoenen mis, ‘onbetaalbare herinnering’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Institutionele crypto-investeerders

De ‘2022 Institutional Investor Digital Assets Outlook Survey’ liet zien dat 62% van de institutionele investeerders die in crypto heeft geïnvesteerd juist meer is gaan investeren in de afgelopen twaalf maanden. Daartegenover staat 12% die ervoor heeft gekozen om minder geld te investeren in de nieuwe wereld van digitale activa. Dit bewijst dat institutionele investeerders een langetermijnvisie blijven houden op de nieuwe activaklasse, ondanks de forse dalingen van de koersen.

Daarnaast is 58% van de institutionele investeerders van plan om in de komende drie jaar meer te gaan investeren in cryptocurrencies. Een meerderheid van de investeerders (59%) maakt gebruik van een ‘buy-and-hold’ strategie of is van plan dit te gaan doen.

Crypto is here to stay

72% van de in totaal 140 institutionele investeerders gaf aan dat volgens hen digitale activa blijvend zijn voor de toekomst. De investeerders die op het moment van het onderzoek al in crypto waren geïnvesteerd hadden hierin iets meer overtuiging. De meeste investeerders zijn niet al te bullish over het koersverloop in de komende twaalf maanden. Echter verwacht maar liefst 71% dat de waarde van digitale activa zal gaan stijgen in de lange termijn.

Vorige week kon je in het bitcoin nieuws ook al lezen dat institutionele crypto-beleggingsproducten hun grootste instroom in 14 weken tijd zagen. Institutionele beleggers kijken in principe niet naar de koersbewegingen op de korte termijn, maar kopen vooral assets waar ze op de lange termijn in geloven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie