Ivo Melchers Ivo Melchers
02/02/2023 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2023 11:15

72% van institutionele handelaren is crypto sceptisch

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan: Bitcoin kan dalen tot $13.000 door FTX-crash

Foto: Konektus Photo / Shutterstock.com

JPMorgan, de enorme Amerikaanse investeringsbank, heeft onderzoek gedaan naar de interesse vanuit institutionele handelaren richting de crypto industrie. Hiervoor heeft het tussen 3 en 23 januari 835 institutionele handelaren uit 60 verschillende globale locaties ondervraagd. De resultaten zijn gedeeld in de zevende editie van de ‘e-Trading Edit’. Hierin worden de technische ontwikkelingen en macro-economische factoren besproken die de handelsprestaties van het volgende jaar zullen beïnvloeden.

Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handelaren sceptisch over crypto

Uit het onderzoek bleek dat handelaren in twijfel zijn over digitale activa. 72% van de handelaren gaf aan geen plannen te hebben om te gaan handelen met crypto. 14% zei dat ze op het moment nog niet met crypto bezig zijn, maar zouden daar binnen vijf jaar verandering aan willen brengen. Slechts 8% van de ondervraagden gaf aan op het moment van het onderzoek in cryptocurrencies te handelen. De overige 6% doet niks met crypto, maar is van plan om in 2023 te gaan starten met handelen in deze activaklasse.

De reden waarom maar liefst 92% geen enkele blootstelling heeft tot digitale activa kan te wijten zijn aan het feit dat bijna de helft van de respondenten de volatiliteit noemde als de grootste uitdaging om goed te presteren.

De renteverhogingen die in 2022 door de Amerikaanse Federal Reserve zijn opgelegd kunnen ook een rol hebben gespeeld. 22% gaf aan dat zorgen over de beschikbaarheid van liquiditeit de meest invloedrijke factor is die de handelsprestaties belemmert.

Ook zal de ondergang van het Terra-ecosysteem (LUNA) en het faillissement van cryptobeurs FTX ronddwalen in de gedachten van de institutionele handelaren.

In een andere enquête van JPMorgan noemde 30% van de respondenten het recessierisico als meest invloedrijke macro-economische factor om op te letten, terwijl 26% gelooft dat inflatie de handelsresultaten het meest zal beïnvloeden.

Advertentie

Bitcoin interesse vanuit beleggers

Enkele dagen geleden kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat David Duong van Coinbase van mening is dat er nog altijd een gigantische interesse is vanuit institutionele beleggers in crypto. Het is belangrijk te vermelden dat het  handelen betrekking heeft op het in- en uitstappen van activa binnen weken, dagen of zelfs minuten met als doel om winst op de korte termijn te realiseren. Bij beleggers draait het daarentegen om de lange termijn. Zelfs het omvallen van FTX doet de trend van institutionele adoptie niet laten veranderen volgens een optimistische Duong.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie