Timo Bult Timo Bult
21/04/2019 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2019 17:15

"95% kans dat bitcoin de bodem al heeft bereikt"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
95_procent_kans_dat_bitcoin_de_bodem_al_heeft_bereikt

Nu bitcoin (BTC) al lange tijd ver boven de lows van een aantal maanden geleden handelt, wordt het steeds aannemelijker dat de bodem achter de rug is. Ook crypto-analist Willy Woo verwacht dat we vanaf hier weer omhoog zullen gaan.
Tijdens een debat tussen analisten over of de bodem al bereikt is, was Woo het meest positief. Hij schat in dat er 95% kans is dat bitcoin de bodem al heeft bereikt:

Ik zwem in gegevens en je ontwikkelt zo een soort intuïtie. Ik zou zeggen een kans van één op twintig tot één op veertig dat deze bodem doorzakt. Dus dat is 95%-97,5% kans dat de bodem bereikt is. Ik zou zeggen dat als we onder $4.300 zakken, de bears erg veel geluk hebben.

Ook Tuur Demeester is positief over de toekomst, echter is hij iets minder positief over of de bodem al bereikt is. Hij acht die kans op 80%, terwijl Tone Vays denkt dat die kans slechts 40% is.


Tijdens het debat vergeleek Woo bitcoin met de Nasdaq:

De Nasdaq was in wezen de adoptiecurve van het internet. En bitcoin is eigenlijk de adoptiecurve van de digitale schaarste van het internet, de digitale versie van goud. Terwijl we ons in dit digitale tijdperk begeven, terwijl we zien hoe al deze dingen die we in de echte wereld zien worden opgegeten door software, zien we ook de behoefte aan digitale schaarste en een monetair instrument dat van nature digitaal is en op internet wordt verhandeld. En in dat opzicht denk ik dat het zelfs belangrijker is dan internet.

Niet iedereen was echter positief. Vays verwacht namelijk dat “bitcoin een manier zal vinden om de zielen van mensen te verpletteren”. Al met al zijn de meeste analisten positief dat de bodem nu achter de rug is, en dat we langzaam weer omhoog mogen gaan kijken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie