Ivo Melchers Ivo Melchers
27/01/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2023 16:30

Aantal bitcoin investeerders met verlies op laagste punt in 9 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: w583254846/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is onderweg om de eerste maand van het jaar zeer positief af te sluiten. Sinds de jaarwisseling is bitcoin een andere richting ingeslagen waardoor groene dagen de nieuwe norm lijkt te zijn geworden. Sinds de start van het nieuwe jaar staat de bitcoin koers momenteel namelijk 40% hoger.

Recentelijk na het omvallen van FTX zag het er nog heel anders uit. Destijds kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat BTC investeerders een record aan verliezen konden opschrijven.

Bitcoin ETF’s gaan goud inhalen, behalve als dit gebeurt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoins in verlies

Het tij kan snel keren, dat heeft bitcoin wederom maar is bewezen. Waar iedereen eerst zat te wachten op een koers van $10.000 of minder, lijken we nu volgens velen op weg te zijn naar nieuwe all-time highs.

Het bitcoin aanbod in verlies is een maatstaf die het absolute aantal munten meet dat momenteel in het rood staat. Het vergelijkt de prijs waartegen de munt in kwestie voor het laatst is verplaatst met de huidige koers. Op het moment dat de prijs lager is dan de koers, wordt het vanzelfsprekend beschouwd als een munt in het verlies.

Volgens on-chain­ data staat het BTC-aanbod in verlies op 32%, wat het laagste punt is sinds negen maanden.

Advertentie

BTC adressen in het rood

Naast het BTC-aanbod in verlies kan er tevens gekeken worden naar de bitcoin adressen die tegen de huidige koers in het rood staan.

Historisch gezien vind de koers van BTC zijn bodem op het moment dat een meerderheid van de bitcoin adressen in het rood staan. In 2019 was het percentage adressen met een verlies op het moment van de bodem 55% en in 2015 was het 62%.

Volgens data van blockchain analysebedrijf IntoTheBlock staat op het moment 36% van het totaal aantal adressen in het rood. Daartegenover mag 61% van alle wallets momenteel een winst opschrijven en speelt 3% break-even.

In november kon je lezen dat het percentage adressen met een verlies destijds nog op 51% stond. Dit was enkele weken nadat cryptobeurs FTX was omgevallen en de koers een low had neergezet van ongeveer $15.500.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie