Home Nieuws Bitcoin nieuws Aantal geminede bitcoins (BTC) ligt veel lager dan Square en Grayscale samen...

Aantal geminede bitcoins (BTC) ligt veel lager dan Square en Grayscale samen kopen, wat betekent dit?

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat het investeringsbedrijf Grayscale de grootste instroom van nieuwe bitcoins (BTC) in zijn fondsen zag. Ook Square, een betalingsbedrijf, liet onlangs weten enorme aantallen bitcoin te hebben verkocht. Volgens een analist zouden de hoeveelheden bitcoins die deze bedrijven opkopen wel eens grote gevolgen kunnen gaan hebben voor de bitcoin koers!

- Advertentie -

Via Grayscale’s fondsen kunnen grotere beleggers investeren in bitcoin en andere cryptocurrencies. Door aandelen van het Bitcoin Trust-fonds te kopen, bezitten deze beleggers indirect bitcoin. Grayscale koopt de bitcoin ter waarde van de investering en die investeringen zagen de afgelopen tijd een behoorlijke versnelling.

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO, meldde onlangs daarnaast dat het via zijn platform in het derde kwartaal van dit jaar ruim $1,6 miljard aan bitcoin heeft verkocht. Dit staat dus los van de recente investering in bitcoin van het bedrijf. Square koopt bitcoin en verkoopt deze vervolgens aan zijn klanten.

Hans HODL, hoofd van het analysebedrijf Quant Strategy, laat in een tweet zien dat het aantal door Grayscale en Square gekochte bitcoins hierdoor op maar liefst $2,3 miljard komt te liggen. Het opvallende aan dit bedrag is dat het vele malen hoger ligt dan de nieuwe bitcoins die op de markt zijn verschenen via bitcoins miners in het derde kwartaal.

Charles Edwards van Capriole Investments spreekt hierdoor over een mogelijke “aanbodscrisis.” Zeker nu ook PayPal de markt betreedt als bitcoin verkoper, wordt het verschil tussen nieuwe bitcoins en verkochte bitcoins steeds groter:

“Dit is groot.
Square verkoopt het dubbele van de Bitcoin die wordt gemaakt.
… en nu doet Paypal hetzelfde.
Paypal is bijna 3X Square. We weten al dat Grayscale een vergelijkbare omvang aan bitcoins koopt.
Dit is een aanbodscrisis van Bitcoin.
Basisscenario: verwacht enorme prijsbewegingen van #Bitcoin.”

- Advertentie -

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.251,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.289,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.318,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.362,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.507,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...