Ivo Melchers Ivo Melchers
08/09/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2023 11:00

Aantal Nederlandse miljonairs vs bitcoin vermogenden: opvallende trend

Nieuws
Aantal Nederlandse miljonairs vs bitcoin vermogenden: opvallende trend

Foto: Shutterstock/ Jan van der Wolf

Het aantal bitcoin (BTC) miljonairs staat op het moment logischerwijs een stuk lager dan tijdens de piek van de vorige bullmarkt. In Nederland is in het algemeen het aantal mensen met ten minste 1 miljoen euro echter gewoon toegenomen ten opzichte van 2021. Credit Suisse heeft de cijfers op een rijtje gezet en laat tevens een voorspelling los voor het aantal Nederlandse miljonairs in 2027.

Bitcoin wint terrein: Grootste beurs Australië krijgt tweede ETF
Bitcoin wint terrein: Grootste beurs Australië krijgt tweede ETF

Hoeveel miljonairs telt Nederland?

Credit Suisse publiceert ieder jaar een zogenoemd ‘Global Wealth Report’ wat een diepgaande analyse biedt van wereldwijde financiële rijkdom, activa en vermogensverdeling. Nederland kwam uiteraard ook aan bod en er kunnen wat interessante datapunten uit het rapport worden gehaald.

Enkele weken geleden kon je op Crypto Insiders lezen dat Nederland officieel in een economische recessie zit. De Nederlandse economie is namelijk al twee kwartalen op rij aan het krimpen. Desondanks blijft het aantal miljonairs in ons kikkerlandje gewoon toenemen.

Credit Suisse schrijft dat ons land momenteel 1.175.000 mensen telt die zichzelf miljonair mogen noemen. Het totaal is met 26.000 gestegen ten opzichte van 2021.

Voor 2027 wordt bovendien een aantal van 1.370.000 miljonairs verwacht. Dit zou betekenen dat het totaal met 195.000, ofwel 16,6 procent, toe zal nemen.

Advertentie

Aantal BTC miljonairs wereldwijd

Het aantal vermogenden in ons land blijft dus gewoon stijgen ondanks de macro-economische moeilijkheden. Naast de huidige recessie maakt de hoge inflatie het namelijk ook niet makkelijk voor de Nederlandse consument.

De bitcoin koers heeft hard moeten lijden onder het krappe monetaire beleid van de centrale banken. Als gevolg heeft het aantal BTC-miljonairs een flinke dreun gekregen. In 2022 daalde het aantal bitcoin-miljonairs met maar liefst 80 procent. In november 2021 waren er 112.898 wallets met ten minste 1 miljoen dollar aan BTC, maar in november vorig jaar was dit gedaald tot 23.245.

Momenteel geeft BitInfoCharts aan dat er 70.358 adressen zijn met minimaal 1 miljoen dollar aan bitcoin. Eerder vandaag kon je tevens  lezen dat Henley & Partners, een in London gevestigd adviesbureau en dienstverlener op het gebied van vermogens- en investeringsmigratie, het aantal bitcoin-miljonairs op 40.500 schat. Wanneer er in de bredere zin wordt gekeken naar crypto-miljonairs, zou het aantal volgens hen op 88.200 liggen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie