Tim Kamp Tim Kamp
10/02/2024 18:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 16:50

Amerikaanse economie in gevaar: bitcoin de verlosser?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Biden onder druk: Grijp in bij gijzeling leiders crypto-gigant Binance

Foto: Shutterstock/Consolidated News Photos

De Amerikaanse zakenman Robert Kiyosaki heeft recentelijk gewaarschuwd dat Amerika een vergelijkbaar lot kan ondergaan als het Romeinse Rijk als het niet snel zijn financiële koers wijzigt. De auteur bekend van zijn bestseller ‘Rich Dad Poor Dad’, wijst op een aantal parallellen tussen de twee grootmachten. Verder benadrukt hij de noodzaak voor beleggers om zich te wapenen tegen mogelijke economische instabiliteit en de rol van crypto daarin.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Economische onrust in de Verenigde Staten

Het Romeinse Rijk, dat ooit de wereld regeerde met zijn ongeëvenaarde macht en welvaart, stortte uiteindelijk finaal in. Dat had alles te maken met een combinatie van interne verdeeldheid, buitensporige militaire uitgaven en economische neergang. Kiyosaki waarschuwt dat Amerika dezelfde valkuilen tegenkomt: een groeiende schuldenlast, politieke verdeeldheid en een overmatige focus op militaire interventie in het buitenland.

“De schuld van Amerika is de hoogste in de wereldgeschiedenis, een schuld die Amerika nooit kan terugbetalen. Het Romeinse Rijk eindigde op dezelfde manier, met massale gladiatorenspelen die de rijke Romeinen vermaakten terwijl hun bankiers hun valuta verlaagden om soldaten en rekeningen te betalen,” verkondigt Kiyosaki in een X-post (voorheen Twitter).

Een van de belangrijkste punten die Kiyosaki benadrukt, is het belang van het bezitten van waardevolle activa. Hiermee doelt de ondernemer op onder meer vastgoed, edelmetalen en crypto als bescherming tegen economische onrust. Hij moedigt beleggers daarom aan om te investeren in activa die waarde behouden in tijden van inflatie en politieke onrust. Zijn grootste zorg zit hem in het vertrouwen op fiat-valuta’s die kunnen worden gedevalueerd door overmatige geldschepping.

Advertentie

Bitcoin als onderdeel van de oplossing

De opkomst van cryptocurrencies wordt vaak gezien als een alternatief voor traditionele valuta’s en een manier om financiële autonomie te bevorderen. Crypto zou zo een rol kunnen spelen in het beschermen van vermogen en het bevorderen van financiële inclusie. Dat erkent ook Kiyosaki. Volgens hem zouden goud, zilver en bovendien bitcoin (BTC) absoluut de voorkeur hebben. Deze beleggingsopties bieden bescherming tegen economische onzekerheid en devaluatie van valuta’s, aldus de auteur.

Dat is geen opvallende uitspraak, aangezien Kiyosaki verwacht dat de andere markten op het punt staan om ineen te storten. “Domoren geloven daadwerkelijk dat de economie sterk is. Laat je niet misleiden”, gaat hij verder. “De Magnificent 7, gefinancierd met Amerikaanse overheidsgeld, houdt de aandelenmarkt omhoog. Wees alsjeblieft voorzichtig. De aandelen- en obligatiemarkten staan op het punt om te crashen,” verklaart Kiyosaki. Met de Magnificent 7 doelt Kiyosaki op een selecte groep van bedrijven die door de Amerikaanse overheid worden gesteund. Op die manier zouden zij de aandelenmarkt hoog houden.

Ondanks alles blijft de 76-jarige motivatiespreker lyrisch over crypto en bitcoin. Zijn bekende uitspraken als “koop bitcoin als je wilt overleven” blijven overtuigend. Zijn prijsvoorspelling van $135.000 hoort daar ook bij, in combinatie met de langetermijnvisie van crypto in het huidige financiële stelsel.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie