Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Analist grote Duitse bank: “Bitcoin (BTC) in 2020 mogelijk naar $90.000”

Een van de grootste Duitse banken, BayernLB, voorspelt dat bitcoin (BTC) na de volgende halving een prijsniveau van $90.000 kan bereiken. Dit baseert de bank op een technische indicator, aldus een rapport dat de bank onlangs heeft gepubliceerd.

BayernLB is een in München gevestigde bank en is de op 7 na grootste bank van Duitsland. Het heeft bijna 20.000 werknemers en heeft een kapitaal van €416 miljard. In het rapport vergelijkt de bank bitcoin met goud en stelt het de vraag: “overtreft bitcoin goud?”.

- Advertentie -

Op basis van de stock-to-flow ratio, een technische indicator die wordt berekend met behulp van de huidige BTC in omloop en de instroom van nieuwe BTC, verwacht de analist Manuel Andersch dat bitcoin in 2020 flink in waarde kan gaan stijgen. In 2020 vindt namelijk de volgende bitcoin halving plaats.

crypto_insiders_members_join_the_revolution

Een halving is de halvering van de beloningen voor bitcoin miners. Op dit moment ontvangen zij 12,5 BTC per block dat zij weten te minen, na de halving zal dit 6,25 BTC zijn. Kortom, de instroom van nieuwe bitcoins zal halveren terwijl de vraag naar verwachting gelijk zal blijven. In dat geval zal de bitcoin prijs moeten stijgen.

Veel analisten verwachten op basis van deze technische indicator dat de BTC prijs dus zal gaan stijgen. Zo ook de analist van BayernLB. Hij schrijft in het rapport:

De meest intrigerende vraag is natuurlijk wat de toekomst zal brengen. Wat zeker is, is dat de stock-to-flow ratio van Bitcoin in mei 2020 drastisch zal toenemen – dat wil zeggen na de volgende halving – van ongeveer 25,8 op dit moment tot bijna 53. […] Als de stock-to-flow ratio van mei 2020 voor Bitcoin in het model wordt verwerkt, zien we een duizelingwekkende prijs van ongeveer USD 90.000.

In de conclusie stelt Andersch dat bitcoin gezien kan worden als een “ultra-hard type geld”. Hij stelt bovendien dat BTC een harder activa is dan goud. Of bitcoin zijn bijnaam als “het digitale goud” waar gaat maken, zullen we in mei 2020 gaan zien. Dan zullen de beloningen van miners gehalveerd worden.


Crypto Insider David heeft weer een ?nieuwe Macro Update? staan in onze members-omgeving! David gaf vorige week al aan dat het verstandig is om defensief te zijn, maar wat is de situatie nu? Hij legt het in zijn nieuwe Macro Update uitgebreid uit.


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.227,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.291,98 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.292,07 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.302,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.331,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.331,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.227,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.291,98 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.292,07 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.302,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...