Timo Bult Timo Bult
02/10/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:05

Analist grote Duitse bank: "Bitcoin (BTC) in 2020 mogelijk naar $90.000"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist grote Duitse bank:

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Een van de grootste Duitse banken, BayernLB, voorspelt dat bitcoin (BTC) na de volgende halving een prijsniveau van $90.000 kan bereiken. Dit baseert de bank op een technische indicator, aldus een rapport dat de bank onlangs heeft gepubliceerd.
BayernLB is een in München gevestigde bank en is de op 7 na grootste bank van Duitsland. Het heeft bijna 20.000 werknemers en heeft een kapitaal van €416 miljard. In het rapport vergelijkt de bank bitcoin met goud en stelt het de vraag: “overtreft bitcoin goud?”.
Op basis van de stock-to-flow ratio, een technische indicator die wordt berekend met behulp van de huidige BTC in omloop en de instroom van nieuwe BTC, verwacht de analist Manuel Andersch dat bitcoin in 2020 flink in waarde kan gaan stijgen. In 2020 vindt namelijk de volgende bitcoin halving plaats.
crypto_insiders_members_join_the_revolution
Een halving is de halvering van de beloningen voor bitcoin miners. Op dit moment ontvangen zij 12,5 BTC per block dat zij weten te minen, na de halving zal dit 6,25 BTC zijn. Kortom, de instroom van nieuwe bitcoins zal halveren terwijl de vraag naar verwachting gelijk zal blijven. In dat geval zal de bitcoin prijs moeten stijgen.
Veel analisten verwachten op basis van deze technische indicator dat de BTC prijs dus zal gaan stijgen. Zo ook de analist van BayernLB. Hij schrijft in het rapport:

De meest intrigerende vraag is natuurlijk wat de toekomst zal brengen. Wat zeker is, is dat de stock-to-flow ratio van Bitcoin in mei 2020 drastisch zal toenemen – dat wil zeggen na de volgende halving – van ongeveer 25,8 op dit moment tot bijna 53. […] Als de stock-to-flow ratio van mei 2020 voor Bitcoin in het model wordt verwerkt, zien we een duizelingwekkende prijs van ongeveer USD 90.000.

In de conclusie stelt Andersch dat bitcoin gezien kan worden als een “ultra-hard type geld”. Hij stelt bovendien dat BTC een harder activa is dan goud. Of bitcoin zijn bijnaam als “het digitale goud” waar gaat maken, zullen we in mei 2020 gaan zien. Dan zullen de beloningen van miners gehalveerd worden.


Crypto Insider David heeft weer een ?nieuwe Macro Update? staan in onze members-omgeving! David gaf vorige week al aan dat het verstandig is om defensief te zijn, maar wat is de situatie nu? Hij legt het in zijn nieuwe Macro Update uitgebreid uit.


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie