Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Analisten blijven positief over toekomst bitcoin (BTC)

Analisten blijven positief over toekomst bitcoin (BTC)

Na het schandaal rondom Bitfinex en tether (USDT) zien we dat de cryptocurrency-markt flink onderuit is gegaan en nu enigszins lijkt te stabiliseren. Toch blijven analisten positief over de toekomst van bitcoin.

In een interview met Cointelegraph zei Brian Kelly, CEO van investeringsbedrijf BKCM LLC, dat de waarde van bitcoin op dit moment 50% te laag is. Daarnaast zei hij te denken dat de bearmarkt eindelijk voorbij is, maar dat de BTC prijs alsnog flink kan dippen voordat de bullmarkt pas echt van start gaat.

- Advertentie -

Een andere analist die nog steeds positief is, is Fundstrats Tom Lee. De eeuwige bitcoin-bull zei eerder al dat een redelijke waarde voor bitcoin ergens rond de $14.000 ligt. Later zei hij tegen Bloomberg:

Als het aantal bitcoin-wallets 7 procent van de 4,5 miljard rekeninghouders van Visa zou bedragen, zou de reële waarde $150.000 per bitcoin zijn.

Lee, die eerder nog vaak prijsvoorspellingen deed, wil dat nu niet meer doen. Wel benadrukt hij dat de adoptie van bitcoin steeds harder gaat, en dat het steeds makkelijker voor institutionele investeerders wordt om in bitcoin te investeren dankzij platforms zoals Bakkt.

Naast de adoptie van bitcoin als betaalmiddel, gebruiken steeds meer investeerders bitcoin als een soort digitaal goud. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de waarde van bitcoin onafhankelijk is, en dus geen enkele fiat-valuta heeft directe invloed op de waarde van BTC. Daarnaast biedt de volatiliteit van de cryptocurrency daarnaast grote kansen voor deze investeerders.

Of en wanneer bitcoin weer astronomische waardes gaat bereiken weet niemand. Wel bieden de signalen in de huidige crypto-industrie hoop. En ondanks de impact die het tether en Bitfinex nieuws had op de cryptomarkt zien we hier en daar voorzichtig weer wat herstel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.255,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.154,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.215,02 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.220,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...