Simon Bosch Simon Bosch
17/11/2023 21:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2023 16:47

Analisten verwachten renteverlaging, positieve gevolgen voor bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analisten verwachten renteverlaging, positieve gevolgen voor bitcoin

Foto: Bordovski Yauheni/Shutterstock

De crypto-markt had flink te lijden onder het strenge beleid van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) van de afgelopen twee jaar. Ondanks de torenhoge inflatie daalde bitcoin (BTC) in een jaar tijd met 75%. Maar er zijn signalen dat de Amerikaanse centrale bank binnenkort zal stoppen met het verhogen van de rentes. Volgens analisten zou dit erg gunstig zijn voor de activa.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gaat de Fed de rentes verlagen?

Volgens de FedWatch Tool van de Chicago Mercantile Exchange (CME) denkt 99,7% van alle handelaren dat de Federal Reserve de rentes in de volgende vergadering niet gaat verhogen. Die vergadering vindt plaats op 13 december, en de rentes zouden dus blijven steken op tussen de 5,25% en 5,5%. Dat zou gunstig zijn voor de bitcoin koers. Perioden waarin het gemakkelijker is om geld te lenen zijn doorgaans namelijk goed voor financiële activa, waaronder voor bitcoin.

The Block sprak met verschillende analisten. Chief of Markets Ruslan Lienkha van YouHodler denkt dat de Fed niet alleen een pauze van de renteverhogingen in gaat lassen, maar dat het in 2024 de rentes weer zal laten zakken. Eind 2024 zou dit voor enorme stijgingen kunnen gaan zorgen. Toch zouden de rentes pas halverwege volgend jaar worden verlaagd, dat duurt dus nog even.

CoinShares’ hoofd van de onderzoeksafdeling James Butterfill benadrukte dat het losse monetaire beleid tussen 2019 en 2021 overeenkwam met stijgende koersen, en dat het hierop volgende strenge beleid de bearmarkt veroorzaakte.

Analisten van Bitfinex zijn het hier helemaal mee eens en benadrukken dat de meest risicovolle activa hier de meeste baat bij zullen hebben. Dat zou dus bij uitstek gunstig zijn voor crypto. De bitcoin halving in april 2024 is volgens de cryptobeurs nog een extra gunstige factor. Dat verlaagt namelijk het aantal nieuwe coins met een factor twee. Als de vraag gelijk blijft, dan is dat extra goed voor crypto.

Advertisement

Bitcoin steeds schaarser

Daar komt nog bij dat op crypto exchanges steeds minder bitcoins te vinden zijn. Ze worden volgens on-chain data van Glassnode allemaal opgekocht en verplaatst naar externe wallets door investeerders. Vorige week bleek dat dit voornamelijk langetermijninvesteerders zullen zijn, want zij hebben een groter deel van de coins dan ooit tevoren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement