Timo Bult Timo Bult
30/04/2019 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2019 12:30

Analisten zijn het erover eens: De crypto-winter is voorbij!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analisten zijn het erover eens crypto-winter is voorbij!

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Crypto-traders wereldwijd vragen zich al weken af of de bodem van de huidige bearmarkt al bereikt is of niet. Analisten laten er allerlei analyses en modellen op los om op die vraag een antwoord te kunnen geven. Steeds meer analisten zijn het met elkaar eens: de bodem is bereikt!
Uiteraard is ook Fundstrat’s Tom Lee het met die stelling eens. In een interview met CNBC vertelde hij waarom hij denkt dat de crypto-winter voorbij is. Het team van Lee bij Fundstrat merkte bijvoorbeeld op dat het aantal transacties op de Bitcoin-blockchain toeneemt. Dit zou vooral te maken hebben met de onrust in landen als Venezuela en Turkije:

Als je alleen al naar die twee landen kijkt, zij zijn goed voor bijna 30% van de toename van de activiteiten op de blockchain, dus de technologie blijkt zinvol. Mensen zeggen: ‘Kijk, ik vertrouw onze lokale valuta niet. Ik vertrouw de banken niet. Ik ga bitcoin gebruiken.’ En dat zorgt ervoor dat het on-chain volume echt van de grond komt.

Daarnaast gaf hij nog vier redenen waarom bitcoin op het moment aan het stijgen is:

  • krimpende voorraad;
  • een positieve beweging in de Bitcoin Misery Index van Fundstrat;
  • algemene consensus onder BTC bulls dat het zijn bodem heeft bereikt;
  • BTC’s ‘golden cross‘, d.w.z. wanneer het 50-dagen Moving Average (MA) de 200-dagen MA doorkruist.

Naast Lee is ook Moon Overlord ervan overtuigd dat de bodem is bereikt. Moon Overlord is vooral bekend van zijn analyses op basis van de cycli die bitcoin over de lange termijn doormaakt. Hij legde de accumulatie periodes voor eerdere bullmarkten naast elkaar en zag dat de huidige koersstijging in lijn is met de eerdere accumulatie periodes:
https://twitter.com/MoonOverlord/status/1121257882044047360?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1121257882044047360&ref_url=https%3A%2F%2Fethereumworldnews.com%2Fabsolute-lowest-bitcoin-4000-btc%2F
Volgens hem is het absolute laagste prijsniveau dat bitcoin nu nog kan bereiken $4.000. Mocht BTC tot dit prijsniveau dalen en vervolgens weer sterk gaan stijgen, dan is zou dit volgens Tone Vay, een crypto-analist, een sterk teken zijn dat de crypto-winter dan toch echt voorbij is.
Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie