Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Analisten zijn het erover eens: De crypto-winter is voorbij!

Crypto-traders wereldwijd vragen zich al weken af of de bodem van de huidige bearmarkt al bereikt is of niet. Analisten laten er allerlei analyses en modellen op los om op die vraag een antwoord te kunnen geven. Steeds meer analisten zijn het met elkaar eens: de bodem is bereikt!

Uiteraard is ook Fundstrat’s Tom Lee het met die stelling eens. In een interview met CNBC vertelde hij waarom hij denkt dat de crypto-winter voorbij is. Het team van Lee bij Fundstrat merkte bijvoorbeeld op dat het aantal transacties op de Bitcoin-blockchain toeneemt. Dit zou vooral te maken hebben met de onrust in landen als Venezuela en Turkije:

Als je alleen al naar die twee landen kijkt, zij zijn goed voor bijna 30% van de toename van de activiteiten op de blockchain, dus de technologie blijkt zinvol. Mensen zeggen: ‘Kijk, ik vertrouw onze lokale valuta niet. Ik vertrouw de banken niet. Ik ga bitcoin gebruiken.’ En dat zorgt ervoor dat het on-chain volume echt van de grond komt.

- Advertentie -

Daarnaast gaf hij nog vier redenen waarom bitcoin op het moment aan het stijgen is:

  • krimpende voorraad;
  • een positieve beweging in de Bitcoin Misery Index van Fundstrat;
  • algemene consensus onder BTC bulls dat het zijn bodem heeft bereikt;
  • BTC’s ‘golden cross‘, d.w.z. wanneer het 50-dagen Moving Average (MA) de 200-dagen MA doorkruist.

Naast Lee is ook Moon Overlord ervan overtuigd dat de bodem is bereikt. Moon Overlord is vooral bekend van zijn analyses op basis van de cycli die bitcoin over de lange termijn doormaakt. Hij legde de accumulatie periodes voor eerdere bullmarkten naast elkaar en zag dat de huidige koersstijging in lijn is met de eerdere accumulatie periodes:

Volgens hem is het absolute laagste prijsniveau dat bitcoin nu nog kan bereiken $4.000. Mocht BTC tot dit prijsniveau dalen en vervolgens weer sterk gaan stijgen, dan is zou dit volgens Tone Vay, een crypto-analist, een sterk teken zijn dat de crypto-winter dan toch echt voorbij is.

Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.890,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.973,72 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.979,49 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.014,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.014,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.890,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.973,72 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.979,49 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...