Rico Engelbarts
28/08/2018 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2018 10:00

Bears uitgeput? Short-posities nemen af en long-posities stijgen op Bitcoin-futuresmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bears_uitgeput_short_posities_nemen_af_long_posities_stijgen_op_Bitcoin_futures_markt

Waar de prijs van Bitcoin (BTC) in de nacht van maandag op dinsdag ruim $100 omhoog schoot en Bitcoin op dinsdagochtend 18 augustus rond de $6.900 schommelt, is er nog een lichtpuntje vanuit de BTC-futuresmarkt. Het bearish sentiment aldaar bereikte vorige week een historisch dieptepunt, volgens een rapport van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).
De niet-commerciële BTC-futurecontracten, die verhandeld werden door grote speculanten en hedgefondsen, hadden vorige week een nettopositie van -1266 contracten (long-contracten minus short-contracten). Short-posities (bearish bets) daalden met 210 contracten naar 3.426 en long-posities (bullish bets) namen met 56 contracten toe tot 2.160, waaruit enig optimisme in de futuresmarkt op te maken valt.
Hoewel de markt over het totaal gezien nog short is, is -1266 wel een groot verschil met de -1945 die tien weken geleden geregistreerd werden. De scherpe daling van het bearish sentiment doet geloven dat de bears uitgeput beginnen te raken, wat ook onderstreept wordt door het feit dat de BTC-prijs steevast de $6.000-grens verdedigd heeft.
Crypto-analist Brian Kelly, besprak vorige week op CNBC nog de statistieken van de CME, de gereguleerde derivatenmarkt die het grootste handelsplatform voor BTC-futures vormt, waaruit hij opmaakte dat de Bitcoin-futuresmarkt over het algemeen zowel een verhoogde vraag, als een verhoogde mate van een volwassen markt vertoont. Brian Kelly:

Hier zien we de openstaande positie van grootschalige ‘holders’. Vanaf april begin je een stijgende lijn te zien… Een groei van ongeveer 85%. Als je dat doorberekent, zie je in februari 2019 een zeer robuuste markt hier.

Vorige maand liet CME Group nog weten dat hun gemiddelde dagelijks handelsvolume van de Bitcoin-futures in het tweede kwartaal van 2018 met 93% gestegen was ten aanzien van het eerste kwartaal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie