bears_uitgeput_short_posities_nemen_af_long_posities_stijgen_op_Bitcoin_futures_markt

Bears uitgeput? Short-posities nemen af en long-posities stijgen op Bitcoin-futuresmarkt

Waar de prijs van Bitcoin (BTC) in de nacht van maandag op dinsdag ruim $100 omhoog schoot en Bitcoin op dinsdagochtend 18 augustus rond de $6.900 schommelt, is er nog een lichtpuntje vanuit de BTC-futuresmarkt. Het bearish sentiment aldaar bereikte vorige week een historisch dieptepunt, volgens een rapport van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

De niet-commerciële BTC-futurecontracten, die verhandeld werden door grote speculanten en hedgefondsen, hadden vorige week een nettopositie van -1266 contracten (long-contracten minus short-contracten). Short-posities (bearish bets) daalden met 210 contracten naar 3.426 en long-posities (bullish bets) namen met 56 contracten toe tot 2.160, waaruit enig optimisme in de futuresmarkt op te maken valt.

Hoewel de markt over het totaal gezien nog short is, is -1266 wel een groot verschil met de -1945 die tien weken geleden geregistreerd werden. De scherpe daling van het bearish sentiment doet geloven dat de bears uitgeput beginnen te raken, wat ook onderstreept wordt door het feit dat de BTC-prijs steevast de $6.000-grens verdedigd heeft.

Advertentie

Crypto-analist Brian Kelly, besprak vorige week op CNBC nog de statistieken van de CME, de gereguleerde derivatenmarkt die het grootste handelsplatform voor BTC-futures vormt, waaruit hij opmaakte dat de Bitcoin-futuresmarkt over het algemeen zowel een verhoogde vraag, als een verhoogde mate van een volwassen markt vertoont. Brian Kelly:

Hier zien we de openstaande positie van grootschalige ‘holders’. Vanaf april begin je een stijgende lijn te zien… Een groei van ongeveer 85%. Als je dat doorberekent, zie je in februari 2019 een zeer robuuste markt hier.

Vorige maand liet CME Group nog weten dat hun gemiddelde dagelijks handelsvolume van de Bitcoin-futures in het tweede kwartaal van 2018 met 93% gestegen was ten aanzien van het eerste kwartaal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.604,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.600,43 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€6.637,92 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.654,89 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.657,26 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.668,22 Kopen
Laatste nieuws