Roy van Krieken Roy van Krieken
10/06/2022 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 14:45

Bedrijven die crypto betalingen accepteren zien hun omzet stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bedrijven die crypto betalingen accepteren zien hun omzet stijgen

Foto: wee dezign/Shutterstock

De adoptie van cryptocurrencies is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt en onderdeel hiervan is het accepteren van crypto als betaalmiddel. Volgens een onderzoek van Deloitte is een dergelijke stap in de meeste gevallen erg voordelig geweest voor bedrijven. Zo’n 90% van de bedrijven in de Verenigde Staten die crypto betalingen reeds accepteert zag namelijk sindsdien hun omzet stijgen.

Bitcoin halving kan ‘razende crypto verkoop’ aanwakkeren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto betalingen bieden voordelen

Het grote Deloitte liet onlangs een onderzoek uitvoeren waar winkeliers in de Verenigde Staten werden gevraagd over hun ervaringen met cryptocurrencies. Zeker 87% van de ondervraagde winkeliers was van mening dat bedrijven die betalingen in de vorm van crypto accepteren een voordeel hebben tegenover hun concurrentie. 85% gelooft ook dat het gebruik van cryptovaluta bij alledaags betalingen de komende paar jaar exponentieel zal stijgen. 75% van de bedrijven zegt de komende twee jaar crypto-betalingen te willen accepteren.

Al helemaal opmerkelijk is het feit dat 93% van de ondervraagde winkeliers die het betalen met cryptomunten al faciliteren heeft aangeven dat deze stap hun bedrijf financieel ten goede is gekomen. Zij melden een stijging van de omzet, een groeiend klantenbestand en een betere merknaam.

Advertentie

MKB bedrijven enthousiast over crypto

Een overgrote meerderheid van de midden- en kleinbedrijven (MKB) is laaiend enthousiast over de eventuele omarming van cryptocurrencies. Bijna driekwart van de ondervraagde MKB-bedrijven gaf in de enquête van Deloitte aan dat zij hoogstwaarschijnlijk in de komende paar jaar crypto betalingen zullen gaan accepteren.

Ook lieten de bedrijven liet weten dat zij duidelijk merken dat er grote vraag is naar crypto betalingen onder klanten. Dit speelt natuurlijk een grote rol in de overweging van winkeliers om crypto betalingen te gaan faciliteren. Winkeliers willen uiteraard toespitsen op de verlangens van hun klanten. 

Komt crypto ‘massa-adoptie’ eraan?

Onderzoek zoals die van Deloitte laten duidelijk zien dat de adoptie van cryptocurrencies eigenlijk nog maar net in de kinderschoenen staat. Ook een van ‘s werelds grootste aanbieders van betalingsdiensten, MasterCard, verwacht dat in de toekomst de adoptie van crypto enorm zal groeien.

De vice-president van het bedrijf, Harold Bossé, sprak vorige maand zelfs over een fase van ‘massa-adoptie’ die komen gaat. Volgens hem is het gebruik van de crypto industrie vandaag de dag te vergelijken met de vroege dagen van het internet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie