Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Belangrijke bitcoin (BTC) indicator kleurt weer groen

Bitcoin (BTC) en de rest van de crypto-markt deden het verrassend goed de afgelopen paar dagen. Deze week haalde bitcoin zelfs een high van $7.200. Dat is bijna een 100% herstel van de afgelopen low van $3.800 die op 13 maart werd bereikt. Het is al vrij indrukwekkend dat de koers zich zo snel heeft weten te herstellen in een zeer korte periode, echter is er een indicator die er voor zou kunnen zorgen dat de koers nog verder omhoog zal gaan.

Volgens een Bloomberg rapport van 3 april kwam bitcoin onlangs boven een belangrijk weerstandsniveau terecht, waardoor de DVAN Buying and Selling Pressure-meter een positieve divergentie en een koopsignaal liet zien. Bloomberg meldde daarnaast eerder deze week dat de “GTI Vera Convergence Divergence Indicator, die bewegingen naar boven en beneden meet,” voor het eerst in drie maanden een koopsignaal liet zien.

- Advertentie -

Niet alleen de technische indicatoren van de crypto-markt zijn sterk, ook de fundamentele aspecten zien er positief uit. Qiao Wang van Messari, een oud-institutionele belegger, heeft de onderstaande grafiek gedeeld. Op de grafiek is het orderboek van Coinbase Pro te zien.

Ondanks dat dit niet representatief is voor andere exchanges, is het wel duidelijk dat er meer kooporders dan verkooporders zijn. Hier is te zien dat er bijna 24.000 BTC aan orders staan tot aan $2.000 en maar 4.000 BTC voor verkoop tot een waarde van $12.000. Wang schreef:

BTC orderboek… Ondanks dat ik voor de korte termijn voorzichtig ben wegens macro economische redenen, kan het voor de lange termijn niet meer bullish worden dan dit:

De omstandigheden omtrent het coronavirus zorgen zowel op de traditionele als crypto-markten voor grote koersbewegingen. Zo toonde bitcoin onlangs nog een aantal grote koersbewegingen.

Steeds meer overheden en bedrijven omarmen blockchain-technologie. Onlangs maakte de Duitse autofabrikant BMW nog bekend dat het blockchain gaat gebruiken om verschillende processen binnen zijn supply chain te volgen.

Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.378,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.378,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...