Timo Bult Timo Bult
07/12/2021 16:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2021 16:26

Beleggers gaan in 2022 verder kijken dan Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beleggers gaan in 2022 verder kijken dan Bitcoin: Bitwise topman

De bitcoin (BTC) koers heeft in 2021 enorme stappen gezet. De koers bereikte ongekende hoogtes en de droom dat BTC de $100.000 aan kon tikken bleef lang intact. Maar nu lijkt die droom steeds onrealistischer te worden, aldus Bitwise CIO Matt Hougan in een recent interview met Bloomberg. Maar 2022 kon wat dat betreft nog wel eens mooi worden!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin prijs naar $100k “een moeilijke voorspelling”

Bitwise is een grote crypto-fondsbeheerder die onder andere grote exchange-traded funds (ETF) beheert voor investeerders. Het bedrijf beheerde al meer dan $1,5 miljard aan investeringen. Het Bitwise Crypto Industry Innovators ETF bereikte onlangs nog de mijlpaal van $100 miljoen aan vermogen onder beheer.

De CIO van dat bedrijf deed tijdens een recent interview een aantal interessante uitspraken. Terwijl lange tijd dus een bitcoin prijs van $100.000 realistisch leek, is dat volgens hem voor 2021 “een moeilijke voorspelling om te maken.” Wel zegt hij daarbij dat deze prijs “een target voor 2022” kan zijn. Volgens jaar zal de bitcoin prijs namelijk dezelfde aandrijvende fundamentele factoren hebben, aldus Hougan:

“Ik denk dat als we naar 2022 kijken, we nog steeds deze fundamentele drijfveren hebben, de institutionele investeerders waarmee we bij Bitwise elke dag spreken,”

Advertentie

Bitcoin zal niet het belangrijkste onderwerp zijn

In 2022 zullen veel van deze investeerders echter ontdekken dat crypto veel meer is dan enkel Bitcoin. Hougan verwacht dat investeerders ook serieuzer zullen gaan kijken naar de metaverse, decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s).

“Beleggers gaan kijken naar Ethereum, Solana of Polygon. Beleggers beginnen zich te realiseren dat crypto meer is dan alleen Bitcoin. Als er één groter verhaal is voor volgend jaar, dan wordt het al het andere: crypto als DeFi, NFT’s, Web3 of metaverse,”

Hoe dan ook zal 2022 weer een spannend jaar worden in crypto. De sector komt steeds meer tot ontwikkeling en dus zullen veel crypto investeerders de blik omhoog blijven richten!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie