Roy van Krieken Roy van Krieken
17/10/2021 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2021 06:00

Bitcoin adoptie in El Salvador komt op stoom, inwoners verruilen Amerikaanse dollar voor BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_el_salvador_dollar_BTC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

El Salvador schreef enkele maanden geleden geschiedenis door het eerste land ter wereld te worden waar bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel werd. De cryptocurrency werd vanaf dat moment officieel erkend en werd op hetzelfde voetstuk als de Amerikaanse dollar geplaatst.

In eerste instantie was de oppositie tegen deze nieuwe wet in het land groot. Een grote meerderheid van de bevolking zag totaal geen heil in bitcoin en waar het voor staat. Er braken zelfs rellen uit in protest en de officiële Chivo wallet werd door de meesten links laten liggen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Adoptie komt op stoom

Het lijkt er echter op dat het sentiment van de bevolking in El Salvador inmiddels enigszins gedraaid is. Meer mensen in El Salvador kiezen er op het moment voor om hun Amerikaanse dollars in te wisselen voor bitcoin dan ooit tevoren. Bitcoin adoptie in het land lijkt een grote inhaalslag te maken.

De controversiële president van het land, Nayib Bukele, liet op het social media platform Twitter weten dat de hoeveelheid geldzendingen naar de Chivo wallet nieuwe records heeft bereikt. In totaal is er zo’n $3 miljoen aan dollars ingewisseld voor bitcoins in 24 uur tijd.

 

Bukele laat ook weten dat meer mensen bitcoin kopen dan dat zij opnemen via de inmiddels grote hoeveelheid bitcoin geldautomaten die zijn geïnstalleerd in het Midden-Amerikaanse land. El Salvador heeft de afgelopen maanden honderden van deze automaten geplaatst.

Advertentie

Sentiment verschuift

Deze ontwikkeling laat duidelijk zien dat het sentiment van de bevolking in El Salvador een sterke verschuiving doormaakt. De gemoederen zijn enigszins gedaald en het lijkt erop dat meer mensen toch bereid zijn om bitcoin het voordeel van de twijfel te geven.

Uiteraard komt dit samen met de huidige koers van bitcoin. De grootste cryptocurrency heeft in een korte tijd een grote opwaartse beweging gemaakt en heeft zelfs bijna een nieuwe all-time high neergezet. Dat zal bevolking in El Salvador uiteraard niet ontgaan zijn en kan voor een impuls in interesse gezorgd hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie