Roy van Krieken Roy van Krieken
02/05/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2022 16:15

Bitcoin adoptie in El Salvador vordert gestaag, aldus executive

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador suprime los impuestos a las innovaciones tecnológicas

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Vorig jaar maakte de overheid van El Salvador bekend dat zij bitcoin (BTC) zouden verheffen tot wettig betaalmiddel. Hiermee gepaard ging de lancering van de officiële Chivo bitcoin wallet voor inwoners van het Midden-Amerikaanse land. De Mexicaanse Bitso crypto exchange was verantwoordelijk voor de diensten die horen bij deze Chivo wallet en volgens een topman bij Bitso ziet de adoptie van Chivo er op dit moment erg goed uit.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Chivo bitcoin wallet

Bitso levert in wezen back-end technologie zodat de regering van El Salvador Bitcoin kan kopen en ervoor kan zorgen dat BTC converteerbaar is naar de Amerikaanse dollar. Dat vertelde Bitso’s ‘chief corporate and regulatory affairs officer’, Felipe Vallejo, vrijdag in een interview met Cointelegraph.

Volgens Vallejo is de Chivo wallet in El Salvador simpelweg een groot succes te noemen. Vlak na de lancering kwamen al snel enkele grote technische problemen bovendrijven, maar het daadwerkelijke gebruik van de wallet maanden na de lancering is volgens Vallejo positief te noemen.

In een onderzoek dat een tijdje terug werd gedaan door het Amerikaanse National Bureau of Economic Research (NBER) werd duidelijk dat zeker 20% van de mensen die oorspronkelijk de Chivo wallet hadden gedownload en de gratis $30 in bitcoin van de overheid hadden ontvangen, ook in de maanden die hierop volgde de Chivo wallet zijn blijven gebruiken. Volgens Vallejo kan dit gezien worden als een sterk signaal dat adoptie van bitcoin in het land de goede kant op gaat.

Andere perspectief op bitcoin adoptie

Niet iedereen is echter even hoopvol na het lezen van deze cijfers. Er kan namelijk evengoed een heel andere conclusie getrokken worden uit deze cijfers wat betreft het gebruik van de Chivo wallet in El Salvador. Hetzelfde rapport van de NBER laat namelijk ook zien dat minder dan 60% van de Salvadoranen überhaupt de Chivo wallet heeft gedownload.

Daarnaast accepteert slechts 20% van de bedrijven in El Salvador ook echt bitcoin als betaalmiddel en slechts 5% van alle aankopen worden gedaan in de vorm van bitcoin. Als laatste stelt het rapport van de NBER dat het aantal nieuwe gebruikers van de Chivo wallet niet per se meer toeneemt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie