Roy van Krieken Roy van Krieken
12/08/2021 11:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 11:59

Bitcoin adoptie: Vermogensbeheerder Neuberger Berman met $400 miljard aan AUM wil investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin adoptie: Vermogensbeheerder Neuberger Berman met $400 miljard aan AUM wil investeren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Neuberger Berman is een gigantische Amerikaanse vermogensbeheerder gevestigd in New York. Het bedrijf focust zich voornamelijk op commodities, of goederen, en heeft meer dan $400 miljard aan assets under management (AUM). Een ware reus dus.

Het fonds heeft een uitgebreid en verspreid portfolio. Het investeert onder meer in derivaten van landbouwproducten, de energiesector en in kostbare metalen. Nu komt naar buiten dat het bedrijf ook cryptocurrencies aan dit portfolio wil toevoegen.

Sinds 2015 worden bitcoin en andere cryptocurrencies in de Verenigde Staten ook als commodity erkend en op die manier wordt het mogelijk voor dit soort fondsen om de wereld van crypto binnen te stappen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Neuberger Berman wil blootstelling aan bitcoin en ethereum

In een bericht aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Neuberger Berman bekend gemaakt dat zij van plan zijn om blootstelling te verkrijgen aan zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH).

Het bedrijf wil dit bewerkstelligen door te investeren in onder meer derivaten zoals futures, fondsen zoals het Grayscale Bitcoin Trust Fund en direct  in bitcoin en ether zelf. Ook zal het bedrijf een dochteronderneming opzetten waarmee de investeringen gedaan zullen worden.

Advertentie

‘Het Bitcoin experiment’

In maart van dit jaar maakte het bedrijf al bekend de crypto markten nauwlettend in de gaten te houden. Ook erkent het bedrijf dat veel investeerders geloven dat bitcoin en crypto vergelijkbaar zijn met de tulpenmanie in Nederland enkele honderden jaren geleden.

Desalniettemin was Neuberger Berman geïnteresseerd. Ze noemden het blog artikel op hun website dan ook ‘The Bitcoin Experiment’. Volgens hen was bitcoin een fenomeen dat te belangrijk was om geen aandacht aan te besteden.

Nu zijn we een aantal maanden verder en gaat het bedrijf zich mengen in de wereld van cryptocurrencies. Er moet dus iets goed zijn bevallen in de periode van maart tot nu. Hoe dan ook; grote vermogensbeheerders die blootstelling aan crypto gaan bewerkstelligen is ten alle tijden goed nieuws voor de crypto gemeenschap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie