Roy van Krieken Roy van Krieken
19/12/2023 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 11:36

Bitcoin adoptie zit in een ‘stroomversnelling’ volgens finance topman

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-adoptie-franklin-templeton

Foto: Shutterstock/JHVEPhoto

De financiële wereld staat aan de vooravond van een opmerkelijke transformatie in de richting van crypto en blockchain. Dat stelt Sandy Kaul, een topman bij investeringsreus Franklin Templeton. Grote financiële instellingen zoals banken JPMorgan en HSBC, die voorheen sceptisch waren, omarmen nu actief de mogelijkheden van crypto. Dit fenomeen belicht volgens Kaul niet alleen de groeiende acceptatie van blockchain binnen traditionele financiële markten, maar suggereert ook een nieuwe richting voor de toekomst van finance.

Crypto in het traditionele financiële landschap

JPMorgan heeft recentelijk baanbrekende stappen gezet in de wereld van decentralized finance (DeFi) door haar eerste DeFi-transactie op een publieke blockchain uit te voeren. Hun innovatie stopt daar niet; de onderneming introduceerde programmeerbare betalingen op hun eigen blockchainplatform, JPM Coin, en kondigde plannen aan voor een getokeniseerd zakennetwerk. Deze acties illustreren hoe grootbanken blockchain-technologie niet alleen omarmen, maar ook actief integreren in hun kernactiviteiten.

Ook HSBC is niet achtergebleven. De Britse bank heeft net als JPMorgan allerlei blockchain-technieken uitvoerig getest Vervolgens ging de bank zelfs een partnerschap aan met Metaco, een techbedrijf in bezit van Ripple (XRP), om getokeniseerde effecten op hun nieuwe bewaarplatform te houden.

Toekomstperspectief en Franklin Templeton’s visie

Volgens Sandy Kaul is de adoptie van blockchain-technologie in de financiële wereld daarom ook “zeer snel aan het versnellen”. Kaul benadrukt dat er nu een pad zichtbaar wordt naar het herontwerpen van de wereldwijde financiële markten, iets wat voorheen ondenkbaar leek. Franklin Templeton’s recente aanvraag voor een spot Bitcoin spot ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onderstreept deze toekomstvisie.

Daarnaast was laatst in het crypto nieuws te lezen dat de CEO van Franklin Templeton aardig wat cryptocurrencies in haar persoonlijke investeringsportfolio had staan.

De toenemende integratie van blockchain in de gevestigde financiële wereld duidt op een significante verschuiving. Van aanvankelijke twijfel naar actieve deelname. De algehele trend duidelijk: crypto is hier om een blijvende impact te maken op de manier waarop we over financiën denken en ermee omgaan, in ieder geval als we Kaul mogen geloven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie