Wessel Kersting Wessel Kersting
25/07/2022 05:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:48

Bitcoin analist: maakt bitcoin koers ‘relief rally’ naar $30.000?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin volatiliteit valt extreem laag uit:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,9% gedaald en sinds middennacht met 4,2% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $21.900 op crypto exchange Coinbase en €21.450 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 10,5%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $418 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 41%.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin nieuws van gisteren

Gister was op Crypto Insiders te lezen wat wellicht nodig is om de bitcoin koers naar $100.000 te brengen. De kans hierop lijkt namelijk volgens onderzoekers een stuk groter te zijn dan dat bitcoin naar $0 gaat. Deze onderzoekers delen deze mening en denken dat bitcoin pas aan het begin van zijn adopticurve zit. Zij verwachten dat uiteindelijk maar dan een miljard mensen crypto zullen bezitten.

Advertisement

$30.000 is de volgende stop voor bitcoin

Vandaag nemen we een kijkje naar een analyse van Nicholas Merten, op YouTube beter bekend als DataDash. In zijn meest recente video geeft hij aan te denken dat er een relief rally aankomt om een aantal redenen. Als eerst merkte Merten op dat de koers van bitcoin al een tijdje zijwaarts handelt. Op 18 juli zagen we een flinke stijging die de koers uit het zijwaartse kanaal tilde. Deze uitbraak was een goed begin.

De analist vergelijkt de huidige prijsactie met die van mei tot en met juli 2021. Hier zakte de koers in enkele weken van een piek van $65.000 naar een bodem van $29.000. Toen volgde een periode van zijwaartse en prijsactie voordat bitcoin weer uitbrak en begon te stijgen. Vervolgens steeg de koers van bitcoin in slechts twee maanden met 80%.

Toch verwacht Merten dat bitcoin ditmaal niet direct even hard stijgt. Toch is hij ervan overtuigd dat de koers op korte termijn zal herstellen tot $30.000. Hij blijft echter voorzichting omdat de macro-economische factoren nog een grote rol spelen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Premium crypto analyse van de dag: APE

In de Discord omgeving hebben de analisten van Crypto Insiders onlangs een nieuwe lading technische analyses gedeeld, waaronder van apecoin (APE). Het was toen nog niet helemaal duidelijk welke kant APE op zou gaan. De koers kon zowel een ABC als 12345 Elliott Wave patroon vormen. Ondertussen woirdt het duidelijk welke kant APE op lijkt te gaan. Deze update werd in de Discord community gedeeld.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande APE analyse werd op 21 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement