Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/08/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2020 09:44

Bitcoin-analist PlanB: BTC koers volgt nog steeds S2F-model

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-analist PlanB: BTC koers volgt nog steeds S2F-model

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de maker van het fameuze stock-to-flow model (S2F), PlanB, ziet het er naar uit dat bitcoin (BTC) sterk op weg is naar de $100.000 nu de prijs is gestegen naar een nieuw jaarlijkse hoogtepunt. Het optimistische sentiment valt samen met de verschuiving in het momentum van de altcoins naar BTC.


De bitcoin koers zag deze week een stijging van 17% nadat het door een grote driejarige trendlijn brak, al verwachten handelaars op korte termijn nog wel hogere weerstandsniveaus die getest zullen worden. Ook ethereum (ETH) zag een sterke stijging, maar zag samen met alle altcoins een inzakking.
Bitcoin zou op de korte termijn gebruik maken van de winst van de altcoins om door te groeien. Sommige investeerders verwachten dat BTC beter presteert dan altcoins. Dit is niet de eerste keer dat de markt zo reageert. In eerdere cycli kende het digitale goud doorgaans een sterke opwaartse trend nadat altcoins aanvankelijk beter presteerden. Een dergelijke trend komt tot stand omdat beleggers op zoek zijn naar veiligere opties, zoals BTC, wanneer de altcoin-markt oververhit raakt.
Toch zijn er relatief veel beleggers die uitgaan van de kortetermijnwinst van BTC. Dat blijkt uit gegevens van Skew dat laat zien dat tientallen miljoenen dollars aan shorts nog steeds worden geliquideerd. Cryptocurrency-handelaar Cantering Clark zei dat hoewel hij begrijpt waarom shorts zo aantrekkelijk zijn, de opwaartse trend te sterk is.

“Na zo’n grote contextuele verandering als dit kun je ervan uitgaan dat je shorts een kleinere kans hebben om succesvol te worden. De uitkomst moet sterk zijn en altijd zichtbaar.”

Toch lijken shorters een klein succesje behaald te hebben. Vanochtend zakte bitcoin namelijk in korte tijd meer dan $1.500 in waarde. Gelukkig kon bitcoin weer deels opveren waarmee bitcoin weer rond de support bij $11.300 handelt.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie