Ivo Melchers Ivo Melchers
08/01/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 19:54

Bitcoin bedenker moet zich bekendmaken, of hij breekt de wet

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bedenker moet zich bekendmaken, of hij breekt de wet

Foto: Szabolcs Magyar/Shutterstock

Enkele dagen terug kwam een opmerkelijke bitcoin (BTC) transactie boven water. Maar liefst 27 bitcoins, ter waarde van 1,17 miljoen dollar, werden verzonden richting Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto. Terwijl details over deze opmerkelijke transactie nog altijd ontbreken, heeft advocaat Jeremy Hogan een bizarre onthulling gedaan; Satoshi Nakamoto zou zijn identiteit moeten onthullen om te voorkomen dat hij de wet overtreedt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin meesterbrein ontvangt mega transactie

Allereerst gaan we terug naar de opvallende transactie die afgelopen vrijdag werd uitgevoerd op de blockchain van Bitcoin. Een onbekende afzender verstuurde die dag 26,92 BTC vanuit crypto exchange Binance naar de wallet van Satoshi Nakamoto..

Deze wallet van Satoshi Nakamoto ontving op 3 januari 2009, na het minen van Bitcoin’s allereerste transactieblok, de eerste block reward van 50 BTC. Satoshi Nakamoto is de anonieme oprichter van Bitcoin en tot op de dag van vandaag is zijn identiteit een groot raadsel.

De transactie kan verschillende dingen impliceren. Het zou kunnen dat Satoshi Nakamoto, die al sinds december 2010 geen tekenen van leven meer vertoont, zelf achter de transactie zit. Echter zou het ook een ander individu of organisatie kunnen zijn die, om welke reden dan ook, het gigantische bedrag richting het Bitcoin-genie heeft verstuurd.

Identiteitsonthulling BTC bedenker

Hogan bracht gisteren een mogelijke reden aan het licht waarom iemand fondsen richting Satoshi Nakamoto zou willen versturen. Hij schrijft namelijk dat nieuwe belastingwetten van de Internal Revenue Service (IRS) iedereen verplicht om elke crypto-transactie van meer dan 10.000 dollar te melden. Dit omvat het verstrekken van namen en adressen binnen 15 dagen na ontvangst van de transactie.

‘’Dus, Satoshi moet zijn identiteit openbaar maken, OF de wet overtreden’’, aldus Hogan. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan zijn veronderstelling. Het is namelijk maar de vraag of Satoshi Nakamoto een Amerikaan is. Bovendien is het enigszins raar dat, mocht de aanname van Hogan juist zijn, er voor zo’n gigantisch bedrag van meer dan 1 miljoen dollar is gekozen door de verzender.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie