Roy van Krieken Roy van Krieken
15/12/2021 18:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 18:37

‘Bitcoin beter dan goud door hoge volatiliteit’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin beter dan goud door hoge volatiliteit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Al jaren worden bitcoin (BTC) en goud vergeleken met elkaar. Welke van de twee is nu de beste store of value, of oppotmiddel? Volgens de CEO van Lunar Digital Assets, Roc Zacharias, is bitcoin overduidelijk de winnaar. Volgens hem draagt de volatiliteit van de grootste cryptocurrency bij aan geschiktheid van bitcoin als oppotmiddel.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Roc Zacharias over bitcoin

Veelal wordt bitcoin met enige terughoudendheid benaderd door veel traditionele investeerders omdat het te volatiel zou zijn. De koers van bitcoin kan binnen een korte periode extreem schommelen. Om die reden wordt bitcoin vaak links laten liggen.

Volgens Roc Zacharias is dit echter geen goede redenering. Hij geeft aan dat de volatiliteit van bitcoin juist ervoor zorgt dat de cryptocurrency uitermate geschikt is als store of value.

De hoge volatiliteit van bitcoin geeft namelijk aan dat er veel mensen zijn die winst maken en deze winst ook nemen, hetgeen bij goud niet het geval is, zo stelt Zacharias.

De prijs van goud staat al bijna een decennium stil en het rendement van het edelmetaal is in vergelijking met bitcoin ronduit slecht te noemen. Om die reden is bitcoin simpelweg de betere store of value volgens Zacharias.

“Goud is dezelfde prijs als 10 jaar geleden en bitcoin is in 10 jaar 10.000% of zelfs 1.000.000% hoger. Ik neem de volatiliteit voor lief. Ik geef zelfs de voorkeur aan volatiliteit. Als iets niet volatiel is dan verlies je winst.”

Crypto hype

Zacharias waarschuwt ook voor de hype die vaak bestaat binnen de wereld van cryptocurrencies. Het kan gevaarlijk zijn om hierin mee te gaan. Geloof nooit het dominante sentiment in de markt. Als een groot deel van crypto gemeenschap nieuwe highs verwacht, dan betekent dat niet dat die highs er ook daadwerkelijk aankomen.

Zo geeft hij aan dat hij verwacht dat de manie rondom non-fungible tokens (NFT) in de toekomst substantieel zal afnemen. Vroeg of laat zullen mensen hun winsten nemen en kijken zij niet meer om naar de NFT sector.

Daarnaast adviseert hij mensen om alleen in bitcoin te investeren met een plan voor de lange termijn. Hij sluit niet uit dat bitcoin nog meerdere malen een 60% correctie zal laten zien, maar op de lange termijn blijft de status van bitcoin als superieure store of value intact.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie