Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2022 08:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2022 08:39

Bitcoin blijft maar dalen, koers zakt richting laatste support

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt hierdoor met 8% onder $20.000, de hardste daling van 2023

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht en vanochtend nog dieper. Alhoewel hier al voor gevreesd werd, zorgt het ervoor dat angst op de markt verder toeneemt. Kan bitcoin nu genoeg support vinden voor een rebound of gaat de koers het dieptepunt van afgelopen jaar hertesten?

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 3,3%

Afgelopen vrijdag kelderde de bitcoin koers al naar $39.500, maar bitcoin kon daar gedurende het weekend nog standhouden. Bitcoin maakte gisteren meerdere malen een poging om naar boven uit te breken, maar werd telkens rond $39.800 afgewezen.

Dat herhaalde nogmaals kort na middennacht, maar ditmaal hield de $39.500 niet stand en zakte bitcoin naar $39.000. Vervolgens herstelde bitcoin iets, maar verder dan $39.270 kon de koers niet komen. Vanochtend zakt bitcoin ook door de $39.000 en komt de prijs uit op $38.500 op KuCoin en €35.800 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin maar liefst 3,3% in de min vandaag.

Advertentie

Bitcoin daalt richting laatste supportlijn

De koersdaling van bitcoin gaat wederom gepaard met een stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) en roodkleurende aandelenmarkten. Zo opende de Shanghai Stock Exchange (SSE) meer dan 5% in het rood vanochtend. Toch loopt DXY koers mogelijk tegen weerstand nu aan en is er hoop dat aandelenmarkten een trendommekeer kunnen maken.

Bitcoin sloot gisteren de week af met een rode candle voor de vierde week op een rij. Dat is de eerste keer in bijna twee jaar dat de bitcoin koers dit doet. De daling zorgt ervoor dat bitcoin nu in de buurt komt van een mogelijke laatste support lijn, namelijk rond $37.600:

Mocht bitcoin ook door deze support zakken, dan wordt het mogelijk even erg bearish. Bitcoin zou dan wellicht helemaal naar het gebied tussen $30.000 en $33.000 kunnen zakken, als niet zelfs daaronder kunnen dippen.

Toch blijven veel analisten hoopvol over de lange termijn door positieve on-chain gegevens. Zo staat het aanbod van BTC dat al meer dan een jaar niet meer is bewogen, nu voor het eerst boven de 64%:

Analist waarschuwt: Bitcoin gaat niet stijgen na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1518430311801098242

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie