Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2023 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 19:06

Bitcoin blijft populairst, ondanks 338% meer transacties op Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nuevo récord de BTC: más direcciones con BTC en el balance que nunca

Foto: flowphoto/Shutterstock

Al jaren bestaat de discussie over de zogenoemde flippening, waar ethereum (ETH) de grootste cryptopcurrency zou worden op basis van marktkapitalisatie, ten koste van bitcoin (BTC). Vooral nadat de merge een succes bleek te zijn, kregen mensen wederom vertrouwen in het feit dat ETH de huidige koning van de troon kan stoten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum vs bitcoin transacties

In termen van het aantal transacties heeft Ethereum Bitcoin al ingehaald in het afgelopen jaar. Volgens data van Nasdaq en Ycharts, gedeeld op Reddit, waren er 338% meer transacties op het Ethereum netwerk dan op het netwerk van Bitcoin. Er waren namelijk 408,6 miljoen transacties op Ethereum tegenover 93,1 miljoen transacties op Bitcoin. Hiermee is het dagelijkse gemiddelde voor de huidige nummer twee op basis van marktkapitalisatie ongeveer 1,1 miljoen en de nummer één heeft gemiddeld dagelijks 255.000 transacties verwerkt.

Een reden voor dit verschil in het aantal transacties is het aantal DApps die op het Ethereum netwerk draaien. Toepassingen als decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s) zijn mede verantwoordelijk voor het hogere aantal transacties.

Het aantal transacties op Ethereum was echter een stuk volatieler, wat kwam door bepaalde pieken in de vraag naar transacties tijdens NFT-lanceringen en andere volatiele evenementen.

Advertentie

Bitcoin blijft het populairst

Ondanks het lagere aantal transacties blijft bitcoin de meest gezochte cryptovaluta online. Eerder kon je namelijk al lezen dat bitcoin de meeste aandacht trok op Google in 2022, met 28,4 miljoen maandelijkse zoekopdrachten over de hele wereld.

Interessant om te benoemen is dat ethereum op de vierde plek staat met een totaal van 3.840.000 maandelijks zoekopdrachten wereldwijd. Opvallend genoeg worden de tweede en derde plek bezet door meme-coins Shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE). Ondanks dat het netwerk van Ethereum een succesvol jaar achter de rug heeft met de overgang naar Proof-of-Stake, wist het niet genoeg aandacht te trekken om een podiumplek te krijgen qua aantal zoekopdrachten op Google.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie