Simon Bosch Simon Bosch
26/07/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2022 11:15

‘Ethereum kan Bitcoin inhalen na Proof-of-Stake overstap’

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

Het concept van de ‘Flippening’ bestaat al sinds er altcoins bestaan. Dit houdt in dat een altcoin de marktwaarde van Bitcoin (BTC) overstijgt, wat tot nu toe nooit eerder gebeurd is. Veel mensen hopen dat Ethereum (ETH) hiervoor gaat zorgen. Eén blockchain-analist denkt dat Ethereums overstap op Proof-of-Stake de kans hierop nog groter maakt.

Ethereum correctie verwacht na ‘Dencun’ update, waarschuwt handelsfirma
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum krijgt ‘drie halvenings in één’

Dat schrijft Cointelegraph, die met Ethereum-onderzoeker Vivek Raman heeft gesproken. Hij vergelijkt de schaal van de overstap naar Proof-of-Stake (PoS) met die van de uitvinding van Bitcoin en Ethereum. De overstap betekent dat Ethereum beter voor het milieu gaat zijn. De mining-hardware wordt namelijk vervangen door veel energiezuinigere ‘validatie-nodes’, die deelnemers beloont door ze de tokens te laten staken.

Dat verhaal kennen we inmiddels wel. Maar het moet ook een ‘economisch duurzamere’ en een veiligere blockchain worden, volgens Raman. De economische duurzaamheid heeft te maken met inflatie. Ethereum heeft doordat het gebruikmaakt van Proof-of-Work op het moment een inflatie van 4,3%.

Zodra de overstap voltooid is ligt de inflatie op slechts 0,22%, benadrukt de analist. Dat is een daling van 95% in de inflatie – Ethereum is dan nog schaarser. Op dit moment komt er elke dag 14.250 ETH vrij. Na de ‘merge’ van de basis-blockchain en de experimentele blockchain zal dit slechts 736 ETH zijn.

Het netwerk is daardoor in theorie veiliger. Het zal aanvallers dan meer kosten om het netwerk aan te vallen als de vraag naar ETH in dollar-termen net zo groot gaat zijn.

Advertentie

Extreem positief voor de ethereum prijs

De daling van Ethereums inflatie van 95% zou hetzelfde effect hebben als drie Bitcoin-halvings tegelijkertijd. De halving van Bitcoin leidde tot nu toe elke keer tot een explosie in de prijs. Drie van dit soort gebeurtenissen zouden ethereum dus met gemak naar nieuwe hoogtes kunnen katapulteren.

Eerder schreven we over een onderzoek van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, dat niet zo positief is over sommige blockchains. Zo zou je voor Bitcoin slechts vier van de grote mining pools plat hoeven te leggen om een aanval op het netwerk uit te voeren. Voor Ethereum heb je er zelfs maar twee nodig. Dat is nogal wat kritiek dus. Maar Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) zouden zelfs nog veel minder decentraal zijn.

We gaan zien in de toekomst wat echte decentralisatie betekent. Vind jij Bitcoin, Ethereum en andere coins decentraal of juist niet? Lucht je hart in onze Discord-groep!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie