Kevin Schijven Kevin Schijven
22/07/2020 17:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2020 17:48

Bitcoin (BTC) aantal actieve gebruikers het hoogst sinds eind 2017

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) aantal actieve gebruikers het hoogst sinds eind 2017

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het aantal actieve “entiteiten” op het Bitcoin (BTC) netwerk ligt het hoogst sinds december 2017. Dat viel Coindesk 22 juli op, gebaseerd op gegevens van blockchain-analysebedrijf Glassnode.
Actieve entiteiten worden door Glassnode geclassificeerd als groepen adressen die door een enkele netwerk entiteit beheerd worden. Dat kunnen dus individuen zijn, maar ook bedrijven als cryptocurrency-exchanges.
Het aantal actieve entiteiten op bitcoin schoot onlangs naar 305.355, het hoogst sinds december 2017, toen de BTC-koers piekte rond $20.000. Dit betekent echter niet dat de netwerkactiviteit even hoog ligt.
Bitcoin zit namelijk al een tijdje vast in het bereik tussen $9.000 en $9.400, wat tevens de laagste volatiliteit is die de cryptocurrency in jaren heeft gezien. Een groeiend aantal entiteiten duidt misschien wel aan dat een groep gebruikers binnenkort eindelijk een koersbeweging verwacht te zien.
In gerelateerd nieuws meldt Glassnode dat de dollar waarde van bitcoin-transacties aanzienlijk toeneemt. De mediane bitcoin transactie staat momenteel op $195, een toename van 100% ten opzichte van het begin van dit jaar. Glassnode meldt dat de laatste keer dit zo hoog lag tussen November 2017 en maart 2018 was.


Onlangs kwam naar buiten dat Bitcoin en Ethereum samen al bijna $1,3 biljoen hebben afgewikkeld in 2020. Op Ethereum zijn de afgelopen tijd stablecoins vooral erg populair.
Ethereum kampt momenteel met hoge transactiekosten, Vitalik Buterin zegt dat dit het netwerk onveiliger kan maken en wil daarom het transactiekostensysteem omgooien met behulp van een nieuwe update.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie