Timo Bult Timo Bult
29/10/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2019 10:45

Bitcoin (BTC) als antwoord op wereldwijde onrust als gevolg van inflatie en corruptie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) als antwoord op wereldwijde onrust als gevolg van inflatie en corruptie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De software-ontwikkelaar en Bitcoin-onderzoeker Pierre Rochard stelt dat de huidige wereldwijde onrust Bitcoin meer aanzien geeft. Volgens hem is Bitcoin een hulpmiddel om een nieuw monetair systeem te introduceren. Rochard deed zijn uitspraken in een interview met BlockTV.
Wereldwijd heerst er in verschillende landen grote onrust onder de bevolking. In Chili, Libanon en Hongkong gaan mensen al langere tijd de straat op om te protesteren tegen de overheid. Rochard vat samen wat die onrust in grote lijnen heeft veroorzaakt:

Het gaat echt over de koopkracht van mensen en de prijsstijgingen die plaatsvinden. Wie profiteert van die inflatie is de volgende vraag.

De manier waarop het werkt, is dat het vriendjeskapitalistische banksysteem sterk is verweven met het politieke systeem in deze landen, en in wezen hebben ze een fiat plutocratie gecreëerd die in staat is om middelen uit deze economische systemen te winnen door middel van seignoiorage – dat is het drukken van nieuw geld. Dus zij zijn de eerste begunstigden van die seignoiorage en dan ziet iedereen aan de ontvangende kant van die inflatie hun levensstandaard achteruitgaan.

Volgens Rochard kan een “Bitcoin-standaard” corruptie tegengaan doordat zij niet zomaar meer geld bij kunnen drukken. Zo legt hij uit:

Als ze de Bitcoin-standaard zouden hanteren, zouden deze politieke elites niet in staat zijn om meer Bitcoin te maken. Ze zouden het feit onder ogen moeten zien dat de mensen Bitcoin full nodes draaien en zo kunnen zorgen dat ze niet opgelicht worden door hun overheid.

Bekijk hieronder het hele interview van Pierre Rochard bij BlockTV:

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie