Timo Bult Timo Bult
09/04/2021 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 14:48

Bitcoin (BTC) als bonus voor goede voetbalprestaties? Deze grote Premier League club krijgt de optie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) als bonus voor goede voetbalprestaties Deze grote Premier League club krijgt de optie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Premier League voetbalclub Southampton FC heeft een sponsordeal gesloten met de crypto sportweddenschapaanbieder Sportsbet. Onderdeel van de deal is dat de club ervoor kan kiezen in bitcoin (BTC) uitbetaald te worden op basis van de geleverde prestaties. Dat maakt de club bekend in een vandaag gepubliceerde persaankondiging.

Crypto begint steeds dieper door te dringen in de sportwereld. Zo hebben we natuurlijk Chiliz (CHZ), het platform waarop veel sport gerelateerde projecten op gebouwd zijn. Cristiano Ronaldo ontving in maart zelfs een beloning in de vorm van de CHZ altcoin.

Binnen de voetbalwereld zijn fan tokens enorm populair. Al veel grote clubs lanceerden hun eigen cryptocurrencies waarmee fans verschillende voordelen krijgen en zelfs mee kunnen stemmen over clubzaken. Daarnaast is dit jaar ook het logo van de bekende crypto exchange Crypto.com op de wagens van F1-team Aston Martin te vinden.

De deal tussen Southampton FC en Sportsbet is “de grootste sponsordeal in de geschiedenis van de club,” aldus de club. Bitcoin is daarnaast dus onderdeel van de deal geworden:

“De deal is de grootste sponsorovereenkomst in de geschiedenis van de club en omvat ook de optie voor de club om aan het einde van elk seizoen bepaalde prestatiegebaseerde bonussen in bitcoin te ontvangen, waardoor de club de kans krijgt om te profiteren van de nieuwe snelgroeiende valuta als het denkt dat het aanzienlijke toekomstige voordelen zal opleveren.”

Ze kunnen er dus voor kiezen om bitcoin als beloning te ontvangen. Hun keuze zal waarschijnlijk worden gebaseerd op de koersverwachtingen. Voor de spelers van Southampton FC zou het dus geen verkeerd idee zijn om Insider te worden! Wil jij analisten vragen stellen, mee kletsen met onze enthousiaste community en bovenal leren over de crypto-wereld? Word dan Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie