Timo Bult Timo Bult
02/09/2020 07:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2020 07:25

Bitcoin (BTC) bereikt de $12.000 na een mooie stijging, deze DeFi-tokens zakken hard terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bereikt de $12.000 na een mooie stijging, deze DeFi-tokens zakken hard terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft na een flinke stijging een belangrijk prijspunt voor de vierde keer sinds begin augustus kunnen testen. Ethereum (ETH) kon daarnaast nét niet de $500 aantikken en een aantal DeFi-tokens staan op dit moment flink in de min! In dit artikel lees je alles over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) test de $12.000 na mooie stijging

Bitcoin begon op 1 september, vroeg in de ochtend, aan een stijging vanuit het prijsgebied van $11.650. Gisteren om 14:00 werd de belangrijke weerstand bij $12.000 bereikt en dus werd het spannend om te zien of de koers dan eindelijk boven dit prijsniveau uit kon breken.
Het was de vierde test sinds begin augustus, telkens kon BTC hier niet doorheen breken. Ook dit keer was dit helaas het geval. De bitcoin koers bereikte een high van $12.086 waarna het rechtsomkeer maakte en flink terugzakte.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.768 op cryptocurrency exchange Coinbase. Kortom, de bitcoin prijs zakte sinds gisteravond ongeveer $400 in waarde. Op dit moment zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.
De $11.700 is de eerstvolgende support. Hier vond bitcoin in het verleden vaker steun en weerstand, mogelijk dat de koers ook dit keer weer steun kan vinden in dit prijsgebied. Bovendien bevindt zich hier de 100-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Zakt de koers nog verder terug dan ligt bij $11.500 de eerstvolgende grote support-zone.

Ethereum (ETH) nét niet bij $500, DeFi in de min

Ondanks dat ethereum nog 3,2% in het groen staat, zakte de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie de afgelopen uren terug. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $473 nadat de $500 net niet bereikt kon worden. Desalniettemin een mooi resultaat voor degenen die op tijd in zijn gestapt! ETH was eind augustus namelijk nog zo’n $370 waard.
Net buiten de top 20 zien we een aantal harde dalers. Dit zijn vooral DeFi-tokens, cryptocurrencies die de afgelopen tijd bijzonder hard zijn gestegen. Nu lijkt er even een einde te zijn gekomen aan die stijgingen. Yearn.finance (YFI) staat 11,4% in het rood, aave (LEND) daalt 9,7% en compound (COMP) daalt met vergelijkbare percentages terug.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie