Home Nieuws Bitcoin nieuws “Bitcoin (BTC) bevindt zich nog middenin een bear markt”

“Bitcoin (BTC) bevindt zich nog middenin een bear markt”

De bodem voor Bitcoin (BTC) is volgens vele analisten inmiddels wel bereikt en onlangs gaf de gerenommeerde crypto analist Peter Brandt nog aan dat dat de prijstrend van BTC beschouwd kan worden als een klassiek voorbeeld van een “Wyckoff hinge”, wat zou moeten leiden tot een belangrijke rally van BTC op de korte termijn. Willy Woo, een prominente marktanalist op het gebied van cryptocurrency, heeft echter (opnieuw) verklaard dat de crypto markt op basis van verschillende technische indicatoren, waaronder de NVT-ratio (Network Value to Transactions), nog in het midden van een langdurige bear markt zit.

Dit is de grafiek waarop de NVT gebaseerd is; de vanouds nauwe correlatie tussen de waarde die door de chain (netwerkvolume) doorgegeven wordt en de netwerkwaarde (marktwaarde). De afwijking die we momenteel doormaken is een aanwijzing voor wat voor bear markt we wel niet in zitten.

- Advertentie -

In de grafiek lijkt de afwijking tussen de twee genoemde parameters (netwerkvolume en marktwaarde) groter dan ooit, wat zou duiden op een bear markt (bij een minimaal verschil zou er volgens Woo sprake zijn van een bull markt). Woo benadrukte echter wel dat de lancering van Liquid, de eerste sidechain van Bitcoin, een aanzienlijke hoeveelheid volume uit de main chain heeft gehaald. Dat zou de netwerkwaarde van BTC tot op zekere hoogte gemanipuleerd kunnen hebben.

Als de markt voor cryptocurrency inderdaad nog maar halverwege een langdurige bear markt is, hoeft dat niet te betekenen dat er een grote daling aanstaande is. Het is mogelijk dat de BTC-prijs nog een substantiële daling laat zien op de lange termijn, maar gezien het stabiliteitsniveau dat het de afgelopen drie maanden heeft laten zien, is een daling onder het support level van $6.000 niet aannemelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.127,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.185,84 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.188,69 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.199,16 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.