Timo Bult Timo Bult
25/08/2020 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2020 13:09

'Bitcoin (BTC) blockchain is allang gekraakt wanneer goud uit asteroïden wordt gedolven'

De discussie of goud of bitcoin (BTC) beter is woedt voort. Onlangs deden de gebroeders Winklevoss een aantal interessante uitspraken over waarom bitcoin beter is. Goud heeft namelijk geen maximale voorraad doordat het edelmetaal in grote hoeveelheden uit asteroïden gedolven kan worden. Bitcoin-hater Peter Schiff kwam onlangs echter met een tegenargument.
Een paar weken geleden zeiden de gebroeders Winklevoss, bekend als oprichters van de cryptocurrency exchange Gemini, dat bitcoin beter is dan goud. In een interview met Barstool Sports-oprichter David Portnoy zeiden zei:

“Er zweven miljarden dollars aan goud in asteroïden rond deze planeet, en Elon [Musk] zal daar naartoe gaan en goud gaan delven.”

Later reageerde zelfs Musk op de uitspraken door een informatief artikel te delen over een asteroïde die inderdaad bestaat uit enorme hoeveelheden goud. Kortom, goud zou hierdoor een enorme inflatie kunnen zien waarmee het geen echte veilige haven meer zou bieden voor investeerders.

Peter Schiff: De Bitcoin blockchain is dan allang gekraakt

Schiff, een bekende goudfan en Bitcoin-hater, kwam gisteren met een interessant tegenargument. Volgens hem zouden computers namelijk uiteindelijk de Bitcoin blockchain kunnen kraken waardoor ook bitcoin geen veilige haven meer kan bieden. Goud daarentegen zou weinig beïnvloed worden door de ruimtemijnbouw:

“Lang voordat er goud uit asteroïden wordt gewonnen (hoewel in de ruimte gewonnen goud waarschijnlijk nooit naar de aarde zal worden teruggebracht, maar in de ruimte zal worden gebruikt), zal de vooruitgang in de computer de Bitcoin-blockchain allang hebben gekraakt, ervan uitgaande dat de Bitcoin-markt niet eerst zelf kraakt.”

Of het een valide argument is kan alleen de toekomst uitwijzen. Zo zou het nog niet duidelijk zijn of bijvoorbeeld kwantumcomputers kunnen opschalen zonder dat de kosten exponentieel stijgen, zo legt ontwikkelaar Peter Todd uit in een tweet vorig jaar.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie