Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) vs. goud: Elon Musk reageert op uitspraken goudmijnbouw in de ruimte

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bekende Winklevoss Twins, bekend van de cryptocurrency exchange Gemini, goud geen goede investering vinden. Dit omdat goud overal in ons zonnestelsel rondvliegt waardoor de activaklasse geen echte vaste supply heeft. Elon Musk, die volgens een van de gebroeders Winklevoss goud in de ruimte wil gaan delven, reageerde onlangs op deze uitspraken.

In een recent interview met Barstool Sports-oprichter David Portnoy, stellen de bekende Winklevoss Twins dat de goudvoorraad op aarde geen maximale supply heeft. Asteroïden zouden namelijk voor miljarden dollars aan goud bevatten, en met de opkomst van private ruimtevaartbedrijven kan dit een groot probleem gaan vormen:

“Er zweven miljarden dollars aan goud in asteroïden rond deze planeet, en Elon [Musk] zal daar naartoe gaan en goud gaan delven.”

- Advertentie -

De enige activaklasse die een echte maximale voorraad heeft is volgens de broers daarom bitcoin (BTC). In een recente tweet reageerde Musk bevestigend op de uitspraken van de twee door een artikel van NASA te delen:

Een asteroïde genaamd “Psyche 16” zou zoveel metalen bevatten, waaronder goud, dat het iedereen op aarde miljardair zou maken. Zo valt te lezen in het artikel:

“In totaal wordt geschat dat de verschillende metalen van Psyche een gigantische $10.000 biljard waard zijn.

Dat betekent dat als we het terug naar de aarde zouden brengen, het de grondstofprijzen zou vernietigen en de wereldeconomie – ter waarde van $75,5 biljoen – zou doen instorten.”

Met het delen van het artikel lijkt Musk de uitspraken van de Winklevoss Twins te onderbouwen. Al deed Musk geen directe uitspraken over bitcoin of goud zelf.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.334,99 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.334,99 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin wankelt? Dit is míjn plan A!

Waar staan we nu werkelijk? Aan de vooravond van de grooste bull run ooit of een apocalyptische ineenstorting van de economie? Dit blijft de...