Timo Bult Timo Bult
09/03/2021 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2021 08:30

Bitcoin (BTC) breekt eindelijk uit! Chiliz (CHZ) zet bizarre stijging van +100% neer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) breekt eindelijk uit! Chiliz (CHZ) zet bizarre stijging van +100% neer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur eindelijk wat actie laten zien! De prijs brak een aantal belangrijke weerstandszones en deed dit op relatief hoog handelsvolume. Welke prijszones zijn nu belangrijk om in de gaten te houden?

Bitcoin (BTC) breekt uit

Sinds eind februari liet bitcoin, afgezien van een aantal flinke schommelingen, geen duidelijke richting zien. De koers handelde zijwaarts en leek te consolideren na de correctie die op 21 februari inzette. Nu lijken de bulls weer langzaam de overhand te kunnen krijgen. De afgelopen 24 uur is bitcoin namelijk zo’n 10% in waarde gestegen!

De prijs van bitcoin is op het moment van schrijven $53.772 op cryptocurrency exchange Coinbase. De koers breekt hiermee dus de weerstandszones bij $51.000 en $52.500. Bovendien ligt de marktkapitalisatie van bitcoin nu weer boven de $1 biljoen!

Voor nu lijkt voor de korte termijn een weerstand bij $54.500 te liggen. De verkoopdruk in dit prijsgebied dwong de stijging van de afgelopen 24 uur hier tot stoppen. Hierboven komt de all-time high (ATH) weer heel dichtbij! Mocht bitcoin weer wat terug zakken dan zou de $52.500 nu support kunnen bieden.

NFT projecten doen het goed, CHZ 100% de lucht in

Bij de altcoins vallen op dit moment vooral de aan non-fungible tokens (NFT) gerelateerde altcoins op. Zo staat THETA (THETA) 18,8% in het groen waarmee de nummer 18 nu $5,14 waard is. Enjin coin (ENJ) stijgt tevens hard en staat 15,9% in de plus. De op gaming NFT gerichte altcoin is hiermee nu $1,8 waard. En dan is er nog Chiliz (CHZ).

CHZ steeg over de afgelopen 24 uur met maar liefst 107% in waarde! Over de afgelopen 7 dagen steeg de altcoin zelfs 369% in waarde. De NFT hype lijkt dus flink op stoom te komen. Maar wat zijn NFT’s eigenlijk? Je leest het hier!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie