Timo Bult Timo Bult
07/08/2020 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2020 19:22

Bitcoin (BTC) bull en Wall Street-veteraan is "onverantwoord long" op bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bull en Wall Street-veteraan is

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) begint steeds meer tractie te krijgen bij ook reguliere investeerders. Een van de redenen hiervoor is dat bitcoin de afgelopen jaren relatief goed heeft gepresteerd, zo stelt ook Raoul Pal, CEO van Real Vision en tevens Wall Street-veteraan.
In een serie tweets legt hij uit waarom hij zo positief is over de toekomst van bitcoin. Volgens hem is goud een goede hedge tegen de ongelimiteerde geldprinterij van centrale banken, echter is bitcoin volgens hem nog beter:

“In feite heeft slechts één actief de groei van de G4-balans gecompenseerd. Dat zijn niet aandelen, obligaties, grondstoffen, krediet, edele metalen, of mijnwerkers. Slechts één asset presteerde enorm goed over bijna elke tijdshorizon.

Yup. Bitcoin.”


In een latere tweet geeft Pal aan “onverantwoord long” te zijn met bitcoin en dat het volgens hem “mogelijk niet eens waard is om voor de lange termijn in een andere activaklasse te zitten:”

“Mijn overtuiging in bitcoin stijgt elke dag. Ik ben al onverantwoord long. Ik denk nu dat het misschien niet eens de moeite waard is om een ander actief te bezitten als assetallocatie voor de lange termijn, maar dat is een verhaal voor een andere dag (ik denk hier nog steeds over na).”

Pal staat erom bekend een échte bitcoin bull te zijn. Hij verwacht veel van de moeder der cryptocurrencies. Zo zei hij in mei dit jaar nog te verwachten dat BTC naar de $40.000 zal stijgen.
Andere analisten verwachten nog hogere stijgingen. Zo is de Nederlandse PlanB. Volgens zijn stock-to-flow model zou bitcoin naar een prijs van $288.000 kunnen gaan stijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie