Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) bull Max Keiser: ‘Warren Buffett slaat de plank mis betreft bitcoin’

Tv-icoon en bitcoin (BTC) voorstander Max Keiser sprak zich onlangs uit over de beslissing van Warren Buffet om zijn investeringen te verplaatsen naar aandelen in goud. Keiser zei op Twitter dat de eigenaar van Berkshire Hathaway er totaal naast zat wat betreft goud, de banken en andere investeringen.

- Advertentie -

Ook Bloomberg kwam met een persbericht over de beslissing van Warren Buffet. Uit het artikel bleek dat Buffet zijn posities heeft verkleind in aandelen zoals die van JPMorgan Chase en Wells Fargo. Zij waren echter niet de enige waar hij zijn posities in verkleind heeft. Het is opvallend omdat Buffet volgens Bloomberg altijd heeft gezegd dat hij het goede bedrijven vond zolang ze geen grote fouten zouden maken.

Buffet ontving ook kritiek van schrijver en investeerder Robert Kiyosaki. Kiyosaki is van mening dat de strategie van Buffet ‘gedateerd’ is. En dat hij de aandelenmarkt, goud en bitcoin niet zou moeten negeren en alleen maar op zijn geld blijft zitten.

Warren Buffet lijkt dus langzaam richting goud te bewegen, hoewel Max Keiser het daar niet mee eens is en zegt dat hij over zo’n beetje alles ongelijk heeft. Goud, banken, luchtvaartmaatschappijen en bitcoin. Geen van zijn uitspraken kloppen volgens Kaiser.

Keiser is er van overtuigd dat de move van Buffet er voor gaat zorgen dat ongeveer 5% van de wereldwijde investeerders ervoor kiest om te investeren in goud. Keiser is er tegelijkertijd van overtuigd dat 1% hiervan geïnvesteerd zou worden in bitcoin, afgaande op de recente investeringen van MicroStategy. Zij kochten onlangs $250 miljoen aan bitcoin. Dat zou neerkomen op ongeveer $1 miljard.

“Wereldwijd gezien is er van de $100 miljard die in de fund management business zit slechts 1% geïnvesteerd in goud. Nu Buffet zich in goud gaat begeven verwacht ik dat dit totaal ongeveer 5% gaat worden. 1% hiervan wordt vermoedelijk geïnvesteerd in BTC. Dat zou zo’n $1 miljard moeten zijn.” Aldus Keiser.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.076,28 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.076,28 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...