Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 09:55

Bitcoin (BTC) bullrun laat op zich wachten? Volgens historische data waarschijnlijk wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bullrun laat op zich wachten Volgens historische data waarschijnlijk wel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen maand stond uiteraard in het teken van het bijzondere herstel van de koers van bitcoin (BTC). Kortstondig werd zelfs het belangrijke niveau van $50.000 getest. De grote vraag op dit moment is natuurlijk wat de grootste cryptocurrency kan laten zien in de nabije toekomst.

Rondje langs de crypto velden: Bitcoin & altcoins hard onderuit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullmarkt in september onwaarschijnlijk

Als we de historische data mogen geloven is de kans op een bullrun in september vrij klein. Naarmate de markt volwassener wordt lijkt het er steeds meer op dat patronen uit het verleden zich blijven herhalen.

Over het algemeen is januari namelijk een slechte maand voor de koers van bitcoin, alhoewel 2021 een behoorlijk uitzondering hierop was. Ook september heeft in het verleden niet veel laten zien. In september is de koers van bitcoin nog nooit meer dan 6% gestegen.

Om die reden verwachten veel investeerders en analisten niet dat bitcoin een enorme stijging door zal maken volgende maand. Ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe stelt dat bitcoin en de maand september niet goed samen gaan.

“Bitcoin houdt helemaal niet van september.”

Advertentie

Vuurwerk in het vierde kwartaal?

Hoewel de kans dus bestaat dat september enigszins tegen zal vallen wil dat niet zeggen dat de rest van dit jaar afgeschreven kan worden. De historische data van het laatste kwartaal laten namelijk mooie dingen zien.

Vooral de maand oktober heeft in het verleden in het teken gestaan van enorme koersstijgingen van bitcoin en andere cryptocurrencies. De data van november en december suggereren eveneens vuurwerk voor de koers van bitcoin.

Uiteraard geeft dergelijke historische data geen garantie. Zo zijn januari en maart ook over het algemeen slechte maanden voor bitcoin. Dit jaar hebben we wel gezien dat dit absoluut niet het geval was. Neem daarom deze voorspellingen altijd met een korreltje zout.

Een groot aantal analisten gaat er in ieder geval nog vanuit dat er in 2021 een explosieve koersstijging plaats zal vinden, of dat nu in september plaatsvindt of niet. De magische mijlpaal van $100.000 is voor veel investeerders en analisten absoluut niet uitgesloten in 2021. Uiteindelijk zal alleen de tijd zal uitwijzen wat de toekomst in petto heeft voor de koers van bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie