Timo Bult Timo Bult
18/03/2021 07:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2021 07:25

Bitcoin (BTC) bulls zetten herstel in na relatief kleine correctie, cardano (ADA) zet door!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bulls zetten herstel in na relatief kleine correctie, cardano (ADA) zet door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) bracht de dag gisteren voor het grootste gedeelte dalend door. De koers werd in de nacht van dinsdag op woensdag namelijk afgewezen bij de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Gisteravond kwam daar gelukkig verandering in. Daarnaast zien we dat cardano (ADA) weer een stap verder omhoog heeft kunnen zetten!

Bitcoin (BTC) herstelt met 10%, gaan we de ATH weer testen?

Zoals gezegd werd bitcoin gisteren nog afgewezen bij de 50-MA op de 4-uurs grafiek. De bulls wisten vannacht echter stand te houden bij de support van $54.000. Dat punt fungeerde als springplank vanaf waar bitcoin vervolgens met 10% kon herstellen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $58.740 op cryptocurrency exchange Coinbase. Om de huidige all-time high (ATH) te kunnen testen dient bitcoin nog met 5% in waarde te stijgen. Dat is voor nu dan ook het belangrijkste prijsniveau om in de gaten te houden. Omlaag kan de $57.185 in de vorm van de 50-MA op de 4-uurs grafiek steun bieden.

Met bitcoin dat het herstel weer inzet, lijkt de recente correctie vanaf de huidige ATH voorbij te zijn. Hierbij moet men natuurlijk nog wel een slag om de arm houden zolang er geen hogere high is neergezet. Toch valt de bekende analist Peter Brandt het dat de huidige bullmarkt bijzonder rustig verloopt:

“Vergeleken met de bitcoin bull-cyclus van 2015-2017 – acht correcties van meer dan 30% (twee van meer dan 40%). Met uitzondering van de klap in maart 2020, is de bull-trend van december 2018 tot nu toe buitengewoon ordelijk verlopen – tot nu toe.”

Cardano (ADA) zet opmars door

Sinds het goede nieuws twee dagen geleden naar buitenkwam dat cardano op Coinbase Pro genoteerd zal gaan worden, zit de altcoin in een flinke opmars. Sindsdien staat ADA bijna 40% in de plus! ADA is hiermee de grootste stijger van de top 10 en is nu $1,40 waard.

Al met al stijgt de gehele cryptomarkt weer aardig in waarde. Alle cryptocurrencies zijn op dit moment $1,81 biljoen waard, 4,4% meer dan 24 uur geleden. De bitcoin dominantie blijft daarbij rondom de 60% zweven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie