Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 19:04

Bitcoin (BTC) crashte niet door Elon Musk, maar door deze onthulling, zegt Avanti CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) crashte niet door Elon Musk, maar door deze onthulling, zegt Avanti CEO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Caitlin Long, CEO van cryptocurrency bank Avanti Financial, zei afgelopen weekend dat de tweets van Elon Musk wellicht niet de enige reden zijn voor de dalende koersen. Volgens Long heeft de marktcorrectie wellicht meer te maken met de recente onthulling van de samenstelling van de reserves van Tether, uitgever van de populaire USDT stablecoin.

Volgens Long was de onthulling een “negatieve verassing.” Dat komt omdat een groot deel van de Tether reserves bestaat uit credit assets, of kredietactiva, van onbekende kwaliteit in plaats van liquide effecten met een laag risico. Ze doelt daarmee op de commercial papers, of verhandelbare schuldbekentenissen.

Tether ziet eruit als een hedgefonds en als het zijn reserves op deze manier blijft investeren, dan zal uiteindelijk bitcoin (BTC) en andere crypto een hoge correlatie met de obligatiemarkt tonen, zegt Long. De twee markten zullen dan samen corrigeren. De reden waarom we nu al een correctie zagen was volgens Long omdat handelaren hun risico willen verkleinen.

Tevens vreest de CEO dat overheden wellicht hardhandig zullen optreden tegen stablecoins en dat dit vermeden had kunnen worden als Tether in schatkistcertificaten investeerde. Ze zegt dat ze lang Tether had verdedigd tijdens de controverse omtrent het bedrijf, maar dat ze deze activa toewijzing niet kan verdedigen.

Long ontvangt veel kritiek over haar opmerkingen. Zo zegt crypto econoom Ben Lilly, medeoprichter van ChainPulse.ai, dat Long helemaal niet vertelt waarom deze activa dan zo riskant zijn. Hij zegt dat de reeks Twitterberichten voornamelijk gebruikt worden om haar bank te adverteren. De populaire crypto onderzoeker ‘Hasu’ vraagt wie daadwerkelijk “negatief verrast” was door de onthulling maar krijgt geen reactie. Stuart Hoegner, advocaat van Tether en zusterbedrijf Bitfinex, publiceerde zojuist zijn reactie en zegt:

“Onze tegenstanders insinueren dat alleen contant geld liquide is en beschikbaar is om in te lossen. Wat de schatkistpapieren betreft, deze vormen een klein onderdeel van het totaalbeeld. De schatkistpapieren op korte termijn hebben rentetarieven op of nabij nul. Het verplicht stellen van een benadering van reserves met alleen contant geld en bankbiljetten is een recept voor een niet-gediversifieerde en niet-duurzame onderneming.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie