Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) daalt $600 in waarde na doorbreken trendlijn, bitcoin cash (BCH)...

Bitcoin (BTC) daalt $600 in waarde na doorbreken trendlijn, bitcoin cash (BCH) een van de grootste dalers

De afgelopen dagen waren relatief saai. De bitcoin (BTC) koers maakte geen al te grote bewegingen en bevond zich vlak onder de weerstand bij $6.800. Met de naderende stijgende trendlijn en het onvermogen om door de eerdergenoemde weerstand te breken, leek een sterke beweging onvermijdelijk.

De vraag was echter: zal bitcoin stijgen of dalen? Op die vraag kwam vannacht een antwoord. Bitcoin is namelijk door de stijgende trendlijn gezakt en dat ging gepaard met een flinke duikvlucht. In ongeveer vijf uur tijd zakte bitcoin van een waarde van ongeveer $6.670 naar een low van $6.070.

- Advertentie -

Bitcoin lijkt nu enige steun te kunnen vinden nadat de markt op de kleinere tijdsframes oversold raakte na deze flinke neerwaartse beweging. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.252 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Mocht bitcoin de komende uren verder terugzakken dan zou de $6.000 steun kunnen bieden. Hier bevindt zich tevens de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Bij verdere stijgingen zal de $6.400 nu mogelijk het nieuwe obstakel vormen.

Altcoins: Bitcoin cash (BCH) een van de grote dalers

Ook de rest van de crypto-markt lijkt klappen te krijgen. Zo kleurt de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie op dit moment rood.

Te beginnen met ethereum (ETH), de grootste altcoin. Die staat 6,4% in de min en is daarmee nu $129 waard, blijkt uit data van CoinMarketCap. Op plek drie is de lichtste daler te vinden; ripple (XRP).

XRP daalde de afgelopen 24 uur slechts 1,4%, wat een kleine daling is vergeleken met de rest van de altcoins in de top 10. XRP staat op het moment van schrijven op een waarde van $0,17. Vervolgens is op plek vijf (stablecoin tether (USDT) overslaand) een van de grote dalers te vinden. Bitcoin cash (BCH) staat op dit moment 8,4% in de min en is nu $208,60 waard.

Vanochtend kon nog op Crypto Insiders gelezen worden dat de hashrate van bitcoin een van de grootste dalingen ooit heeft gezien. De dalende koers is een van de oorzaken van het besluit van veel kleinere miners om er (tijdelijk) mee te stoppen.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.121,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.184,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.185,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.198,52 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.