Kevin Schijven Kevin Schijven
18/09/2020 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2020 17:11

Bitcoin (BTC) 'dusting-aanvallen' verleden tijd dankzij Ledger wallet update, wat houdt dit precies in?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) 'dusting-aanvallen' verleden tijd dankzij Ledger wallet update, wat houdt dit precies in?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency hardware wallet fabrikant Ledger, bekend van de Nano S en Nano X, heeft een nieuwe software update uitgebracht, genaamd Coin Control.


Met Coin Control kunnen gebruikers aangeven welke bitcoin (BTC) adressen worden gebruikt bij transacties. Bitcoin ontvangt men op een wallet als een zogenaamde Unspent Transaction Output (UTXO).
Voorheen werden automatisch de oudste bitcoins gebruikt in een wallet, wat ook wel first-in, first-out (FIFO) wordt genoemd. Dat was echter gevoelig voor zogenaamde dusting attacks. Bitcoin dust is een extreem kleine hoeveelheid BTC dat minder waard is dan de transactie kost om het te versturen.
Bij een dusting aanval ontvangt men een kleine hoeveelheid BTC op een wallet die gevolgd kan worden met behulp van blockchain-technologie. Met behulp van diepgaande analyses is het vervolgens wellicht mogelijk om de identiteit van de wallet eigenaar te achterhalen.
Met Coin Control kunnen gebruikers op een Ledger wallet zelf kiezen welke bitcoin, of UTXO, gebruikt wordt in een transactie. Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om deze dust helemaal niet te gebruiken in een transactie om hun privacy te beschermen
Tevens hebben gebruikers de optie om een UTXO te gebruiken met een hogere waarde in plaats van alleen de oudste, waardoor transactiekosten verlaagd kunnen worden.
In gerelateerd nieuws meldt Ledger dat nu ook YFI tokens van het Yearn.Finance (DeFi) project opgeslagen kunnen worden via Ledger Live.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie