Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en crypto bieden een belangrijk alternatief voor Afrikanen

Cryptocurrency, het geld van het internet, wint binnen de Afrikaanse economie steeds meer terrein. Overboekingen en transacties in winkels worden steeds vaker voldaan met cryptocurrency aangezien zij een beter alternatief bieden dat de lokale fiatvaluta. De toename in adoptie kwam naar voren uit een onderzoek van Chainalysis.

In veel landen in Afrika is het betalen met de lokale fiatvaluta riskant. De waarde van deze valuta fluctueren sterk, vage regelgeving belemmert transacties en overboekingen naar het buitenland zijn duur door enorm hoge transactiekosten.

- Advertentie -

Cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), bieden hier een uitkomst aangezien iedereen ze kan gebruiken om wereldwijd geld mee te versturen. Afrikanen lijken deze kans te herkennen. Het aantal maandelijkse transacties van en naar Afrika bereikte onlangs namelijk de 600.000. Sinds begin dit jaar zit het aantal transacties in een opwaartse trend. Van juli 2019 tot juni 2020 werd er voor $562 miljoen aan crypto naar Afrika gestuurd.

Een mooi voorbeeld van bitcoin adoptie in Afrika werd onlangs aan het licht gebracht door Reuters. Zij interviewden Abolaji Odunjo, een Nigeriaan die een eigen telefoonwinkel heeft. Sinds kort betaalt hij zijn leveranciers in China met bitcoin:

“Bitcoin hielp mijn bedrijf te beschermen tegen de devaluatie van de valuta, en stelde me in staat tegelijkertijd te groeien, […] Je hoeft geen kosten te betalen, je hoeft geen dollars te kopen,”

Dat cryptocurrencies vooral in Afrika een grote impact kunnen gaan hebben is al vaker benoemd door vooraanstaande figuren uit de crypto- en algemene technologiesector. Twitter CEO Jack Dorsey zei vorig jaar zelfs nog dat “Afrika de toekomst van bitcoin” zal bepalen.

Intussen zijn er veel startups die de adoptie van bitcoin op het continent proberen te stimuleren. In juni kwam het bedrijf BlockSpace Technologies Africa nog met de “SpaceBOX.” Hiermee kunnen Afrikanen hun eigen Lightning-node draaien en dus volledig financieel onafhankelijk worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.247,42 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.247,42 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...