Roy van Krieken Roy van Krieken
22/08/2021 16:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2021 16:12

Bitcoin (BTC) en crypto de toekomst? Meerderheid executives zegt ja, aldus Deloitte onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto de toekomst Meerderheid executives zegt ja, aldus Deloitte onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens een onderzoek van Deloitte ziet de toekomst van de wereld van cryptocurrencies er rooskleurig uit. Het onderzoek stelt namelijk dat een overgrote meerderheid van de bestuurders van grote bedrijven denkt dat digitale activa een belangrijk onderdeel zullen worden van het globale financiële systeem.

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Einde van fysiek geld in zicht?

Deloitte heeft in het onderzoek executives van zo’n 1.000 bedrijven ondervraagd over cryptocurrencies. 80% van de ondervraagden gelooft dat binnen twee jaar digitale activa niet meer weg te denken zullen zijn uit de wereld van finance. Zeker 73% gelooft dat het omarmen van blockchain technologie van essentieel belang zal zijn om in de toekomst nog mee te kunnen doen in de competitieve markt.

Nog opmerkelijker is dat 76% stelt dat zij geloven dat binnen vijf tot tien jaar fiat valuta plaats zal moeten maken voor digitale valuta. Sommigen geven zelfs aan niet gek op te kijken als het tijdperk van fysiek geld bijna ten einde is.

Advertentie

Verschuiving in het financiële ecosysteem

Volgens Linda Pawczuk, een expert op het gebied van blockchain en digitale valuta bij Deloitte, is dit kenmerkend voor de verschuiving die al enkele jaren aan de gang is.

“Het afgelopen jaar zagen we een significante verschuiving in hoe het financiële ecosysteem denkt over nieuwe bedrijfsvoering gevoed door digitale activa en hoe dit een belangrijke rol gaat spelen in de financiële infrastructuur.”

Ook werden executives van financiële instituties zoals banken ondervraagd. Zo’n 76% van de bestuurders van financiële instituties zijn bang dat hun bedrijven achter de feiten aan zullen gaan lopen als zij niet snel in zee gaan blockchain technologie en digitale valuta.

Als laatste vindt 43% dat hun bedrijven zo snel mogelijk de mogelijkheid moeten creëren om bij hen te betalen met cryptocurrencies.

Ondanks dit positieve sentiment van topbestuurders omtrent blockchain en crypto, zijn er ook nog een aantal verbeterpunten. Zo vindt 71% dat de veiligheid omtrent deze nieuwe innovatieve sector nog vaak te wensen over laat. Daarnaast zijn beperkende regulaties voor velen een reden voor lichte kopzorgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie